Бисквити Сълзици от бутер тесто са абсолютна класика, която за хората от моето поколение носи спомени за детството. Тези Сълзици бяха любими на всички, винаги свършваха за минути и аз не помня да е имало случай, когато тези бисквити да са оставали за следващ ден.

В онези времена готово бутер тесто не се продаваше. За щастие, сега се намира навсякъде и не се налага да си го правим сами, а това значително съкращава времето за приготвяне на сълзиците.

Тази рецепта, всъщност „рецепта“ е силно казано, е идеална за начинаещи, млади домакини, дори за деца. Тук просто няма какво да объркаш. Вариант на рецептата за Сълзици, който съм ви показвала са симпатичните малки охлювчета от бутер тесто, а любителите на шоколад могат да приготвят охлювчета с шоколад.

Бисквити Сълзици може да се приготвят със свежо бутер тесто или със замразено. Замразеното тесто трябвада се размрази в хладилник, така че предвидете си време. Най-добре е да го извадите от фризера и да го оставите в хладилника през нощта.

Аз предпочитам свежото бутер тесто, защото си е готово, тънко разточено на правоъгълник. Замразеното трябва да се разточи на тънко, но това отнема само две-три минути, така че едва ли е проблем за някого.

бисквити сълзици от бутер тесто

Продуктите за бисквити Сълзици:

  • 2 пакета свежо бутер тесто (по 275 грама)
  • Кристална захар за поръсване

Приготвянето:

Плотът се поръсва със захар и тестото се разстила върху захарта. Поръсете захар и върху тестото. Много е удобно да работите върху лист хартия. Така няма да има разпиляна захар върху целия плот.

С точилка (или с ръце) притиснете леко, така че захарта да полепне от двете страни на тестото.

Навийте двата края на листа на рулца, които се срещат в центъра.

как се правят сълзици

Ако тестото е омекнало по време на работата (през лятото, ако в кухнята е много топло, тестото се отпуска много бързо), приберете оформеното руло в хладилника за 20-ина минути или във фризер за 10-ина минути.

Нарежете рулото на части с дебелина 6-7 мм. И подредете сълзиците в тава, застлана с хартия за печене.

Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 200 градуса за 12-15 минути до златисто. Наблюдавайте ги, във вашата фурна може да е нужно малко повече време.

Охладете върху решетка.

рецепта за бисквити сълзици

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

Вижте още:

(Visited 10 284 times, 1 visits today)