И друг път съм казвала, че доста често изпитвам съмнения относно нормалността в нашето семейство. Тези бутерки с кашкавал нямат нищо общо в случая. Те са невинният резултат от поредната домашна комедия. Абсолютно съм сигурна, че всеки е преживял такива смешни случки. Знаете, че „дребните домашни ремонти“ са в състояние да скарат и най-хармонично живеещите и мирното съвместно съществуване е подложено на изпитание.

Ситуацията е добре позната във всеки дом. Нашата конкретика се явява под формата на врата, която „временно“ стои и очаква поставяне на брава в продължение на едно доста дълго време, да речем 2-3 години. Аз, в ролята на грижливата стопанка, съм осигурила красива кашпичка за подпиране на вратата, а с течение на времето всички усвоихме едно подритващо движение, с което кашпата се премества и вратата се затваря или отваря според моментната необходимост.

Настъпи моментът, обаче, вратата да получи дългоочакваната брава. Домашният ни майстор (таткото) подхваща дребното ремонтче в ранният следобед на чудесен слънчев ден.  Следват няколко дълбоки въздишки, подробни обяснения, че „брави за тия врати не се произвеждат“ , обаче това е положението. Кашпата е изритана в другия ъгъл да стои и да чака по-нататъшната си съдба. Моя милост стратегически се евакуира на безопасно място (кухнята) и отдалеч дочувам ядосано отправените поздрави към производителите на брави в частност, и по-генерално към Слънчевата система, Млечния път и още няколко съседни галактики!

В очакване да бъда извикана като чирак-майстор, не издържам и самоотвержено си предлагам услугите. Ясно ви е, че няма как да се свърши каквато и да е домашна поправчица без реплики „Я, подай ми това…Не, не това, онова…Абе шестограм и ключ не ги ли различаваш“…. Оооо, мила родна картинка! Двама възрастни, изпотени, изнервени, разхвърляни инструменти, прехвърчащи искри… Чудно!

За да съхраним семейното положение и да не се изтрепем заради една врата, аз за втори път се оттеглям в покоите си (кухнята) и се захващам с грижите по изхранването на поданиците на малкото ни кралство (децата). И така – стигаме до чудните бутерки с кашкавал. Бързо, лесно, нулево усилие, но у нас са на почит не само като закуска, а и като „нещо за гризкане“.

 идеи-за-закуска-бутерки-с-кашкавал

Продуктите и рецептата се изчерпват в две изречения. За 30 бройки бутерки с кашкавал са нужни:

  • 2 пакета свежо бутер тесто
  • 100 гр. кашкавал
  • 1 яйце за намазване

Настъргвам кашкавала и разбивам яйцето в купичка. Нарязвам тестото на квадрати (не стават идеални квадрати, защото самото тесто е правоъгълно, но горе-долу). Намазвам квадратите с разбитото яйце, слагам кашкавал и захлюпвам на триъгълничета. Притискам краищата с вилица, намазвам с яйце, за да имат лъскавина бутерките и пека в предварително загрята фурна на 190 градуса (без вентилатор) за около 20 минути.

Ще се повторя или потретя, но не забравяйте, че когато се работи с бутер тесто, то трябва да е студено. Ако се налага да изчакате да се освободи фурната, дръжте бутерките в хладилника или оформяйте непосредствено преди печене.

Ах, да, да не забравя. Вратата вече има брава! 🙂

идеи-с-бутер-тесто-бутерки-с-кашкавал

 Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

Вижте още:

(Visited 24 207 times, 1 visits today)