Тези бързи крекери Люспички са тънички, хрупкави и имат невероятен вкус и аромат. Забъркването им отнема 5 минути, а останалото го върши фурната.

Показвала съм различни видове солени бисквити, гризини, сконс, кексове в които може да се вложи излишен квас, но тези крекери са толкова вкусни и хрупкави и се приготвят толкова бързо, че трябва да ви предупредя – водят до пристрастяване! Може да ползвате излишния квас направо от хладилника или да го оставите на стайна температура и след това да разбъркате сместа за крекерите.

В рецептата има само четири съставки – излишен квас, масло, билки и сол. Въпреки че аз ползвам излишен квас, вие може да ги приготвите без никакво затруднение, като замените кваса с равни количества вода и брашно.

Маслото определено придава на крекерите страхотен вкус, а в комбинация с билките, ароматът е завладяващ! Можете също така да използвате твърди сирена като пармезан, разбъркан в сместа или поръсен отгоре преди печене. Вариант е да добавите сух чесън или да ползвате други любими ваши подправки.

Тъй като това е рецепта за крекери без добавено брашно, тестото е рядко и лесно се разнася върху хартия за печене. Дозата е малка, а практиката показа, че свършват много бързо, така че съветът ми е – направете двойна доза!

бързи солени бисквити с билки

Продуктите за бързи крекери Люспички:

  • 200 г. излишен квас (може да се замени със 100 г. брашно и 100 мл. вода)
  • 30 г. разтопено масло
  • ½ ч.л. сол
  • 1 ч. л. листенца прясна мащерка
  • 1 ч. л. пресен розмарин, нарязан на ситно

Ако ползвате сухи билки, сложете 1 чаена лъжичка.

солени бисквити

Приготвянето:

Загрейте фурната на 160 градуса (без вентилатор).

Разтопете маслото в купа.

Добавете излишния квас, билките (листенцата на мащерката, розмарина нарязан на ситно) и солта.

Разбъркайте, докато съставките се смесят.

С помощта на шпатула разнесете сместа на много тънък слой върху лист хартия за печене.

Прехвърлете хартията за печене в тавата от фурната.

бързи крекери рецепта

Печете за 10 минути, извадете и нарежете крекерите на квадратчета с нож или нож за пица. Може да изпечете без да режете на квадратчета, а после да начупите на неправилни форми.

Върнете тавата във фурната и печете допълнително 40 минути, като внимавате да не се препекат. Проверявайте ги, защото всяка фурна пече различно, а тестото е много тънко и лесно може да ги изгорите. Може да увеличите температурата на 170-180 градуса и да намалите времето за печене (след като сте прорязали тестото) на около 20 минути, като проверявате за готовност.

Извадете крекерите от фурната и оставете да изстинат напълно.

    солени бисквити с билки

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

Вижте още:

(Visited 13 803 times, 1 visits today)