Шест бързи и лесни рецепти с тиква за всеки вкус – това ще намерите в тази публикация. Събрах ги заедно за да е лесно и прегледно (какво да се прави, подреден човек съм) и наведнъж да намирате няколко идеи, а дали ще ги пробвате, коя от тях ще ви допадне – това само времето ще покаже. Когато ви омръзне класическият тиквеник, печената тиква или просто ви се прииска разнообразие тези лесни рецепти с тиква може да ви помогнат. Ако не сте опитвали пълнена тиква с плодове – стафиди, смокини, ябълки, дюли – непременно си направете, а за експериментаторите – напълнете тиквата с месо, изпечете бавно и после си оближете пръстите.

Палачинки с тиква

Палачинки с тиква и мед

Палачинките могат да са закуска, десерт, дори вечеря, но когато добавите тиква, дори тези които не я обичат няма да разберат, че тя е там. Хитро!

Крем карамел с тиква

как се прави крем карамел с тиква

Крем карамел с тиква е един от десертите, заемащ изключително високо място в личната ми класация, тъй като от обикновения крем карамел много рядко остава за мен, а и обикновен може да се прави по всяко време на годината, когато няма тикви.

Медено руло с крем от тиква

медено руло крем от тиква идеи с тиква

Това медено руло с крем от тиква изглежда красиво, вкусно е, прави се лесно и като цяло е една чудесна идея за есенен десерт!

Чийзкейк с тиква и мед без печене

чийзкейк с тиква и мед без печене

Всички обичат чийзкейк и това е десерт, който има стотици варианти. Деликатният вкус на тиквата стои чудесно с печените орехи, маслото, бисквитите и крем сиренето. Наистина – празничен десерт!

Кекс с тиква

лесен кекс с тиква и орехи

Изключително лесна и икономична рецепта, измъкната от старите тефтери, поотупана от праха и готова за 21 век, но все пак – с носталгична нотка по времената, когато бяхме деца.

Пудинг с чия и тиква

пудинг с чия тиква и манго

Добрата стара тиква в комбинация с така модерната чия. Рецептата е добра идея как да употребите печена тиква, която не сте успели да изядете. Още бързи и лесни рецепти с тиква? Погледнете рецептата за панакота с тиква!

(Visited 21 521 times, 1 visits today)