Домашна лимонада с малини и лимони е просто прекрасен, изключителен разкош в летните жеги. Всички обичаме малини, а сезонът им е толкова краткотраен, че в желанието си да ги съхраним за зимните месеци забравяме да ги хапваме свежи.

Аз не съм човекът с консервирането и варенето на сладко, защото домашните ми не са големи любители на конфитюри и мармалади. Замразявам част от летните плодове и с това се изчерпва приготвянето на зимнина.

Ягодите попреминаха вече, но за сметка на това сега малините са в силата си. Няма как да не опитате домашна лимонада с малини, мента, лимони, мед. Не се  колебайте, особено ако сте опитали домашната лимонада с ягоди. Наясно сте, че е чудна чудесия и каната се изпразва докато мигне човек.

Същото важи и за лимонадата с малини, а и ако имате малко количество, което не е достатъчно за домашно сладко, а нямате идея как да употребите – лимонада с малини е чудесна идея!

За приготвянето на домашна лимонада с малини ви трябват почти същите съставки като за ягодовата.

  • 300 г. малини
  • 400 мл. газирана вода
  • 400 мл. вода (филтрирана, трапезна – както предпочитате)
  • 1 бр. лайм
  • 1 лимон
  • 50 г. мед (кафява захар, ако предпочитате)
  • 3-4 стръка прясна мента
  • лед

Малините се измиват и се пасират. Желателно е да прецедите пасираните малини, тъй като семките им са доста твърди. Може да ползвате цедка или тензух.

Добавят се водата, меда и листата от мента и се разбърква до разтваряне на меда. Листата на ментата може да ги нарежете, накъсате или да ги сложите цели.

Лимоните се нарязват и се добавят в каната (може леко да ги стиснете с ръка, за да изцедите част от сока направо в каната), а накрая се добавя газираната вода и кубчета лед. Може да се приготви без газирана вода или със съвсем малко количество газирана вода. Ако искате по-изявен плодов вкус увеличете количеството малини по ваша преценка.

 домашна лимонада с малини и лимон

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

Вижте още:

Вишновка

Домашен малинов ликьор

Домашен нектар от праскови

Домашен ягодов ликьор

Домашна безалкохолна мента

Домашна лимонада с ягоди

Домашна цитронада

Сок от нар, портокали и лимони

Итънска бъркотия с малини

Малинов мус

(Visited 11 834 times, 1 visits today)