Домашна лимонада с ягоди, лайм и мента е любима на дъщерята. В късните летни следобеди ние с таткото все още предпочитаме „изпотено мохито“, но тази домашна лимонада може да се сервира навсякъде и по всяко време. Невероятно свежа е и е много, много приятна на вкус.

В разгара на ягодовия сезон и въпреки зимното мрънкане за нещо свежо, не успяваме да изядем цялото количество ягоди, което у нас пристига по направления от двете ни баби (Да са ни живи и здрави!). Вярно е, част от тях замразявам, но е много по-приятно да хапнеш плодовете докато са свежи.

Най-хубавото на рецептата за домашна лимонада с ягоди, лайм и мента е, че се приготвя буквално за минути, а след първата чаша, всички питат за още.

Продуктите за домашна лимонада с ягоди, лайм и мента:

  • 400 г. ягоди
  • 400 мл. газирана вода
  • 400 мл. вода (филтрирана, трапезна – както предпочитате)
  • 2 бр. лайм
  • 50 г. кафява захар (мед, ако предпочитате)
  • 3-4 стръка прясна мента
  • лед

Приготвянето е съвсем просто и ще се събере в две-три изречения. Почистените и измити ягоди се пасират и пюрето се изсипва в кана. По желание може да прецедите, за да няма семенца в лимонадата. Ние не се притесняваме от плодовите семенца и не прецеждам пасираните ягоди.

Добавят се водата, захарта и листата от мента и се разбърква до разтваряне на захарта. Аз накъсвам ментовите листа. Може да ги нарежете или да ги сложите цели.

Зелените лимони се нарязват и се добавят в каната (може леко да ги стиснете с ръка за да изцедите част от сока направо в каната), а накрая се добавя газираната вода и кубчета лед.

Може да се приготви без газирана вода, или със съвсем малко количество газирана вода. Въпрос на вкус. Вярно е, газираните напитки трябва да се избягват, но не е фатално да отпуснем юздите, особено в горещ летен ден!

рецепта домашна лимонада с ягоди и лимон

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

Вижте още:

(Visited 19 795 times, 1 visits today)