Тези домашни бонбони от кекс са от тази порода сладички неща, които хапвате безпощадно докато не свършат. А когато свършат, сте ужасно изненадани, че са били толкова малко. Обещавам ви, че ако ги занесете на работа, за да почерпите за рожденния си ден, това е първото, което ще се омете от прилежно подредената ви маса. Приготвянето им отнема 20-ина минути, което е още едно голямо предимство в забързаното ни ежедневие.

Ако сте като мен и грижливо си събирате изрязани корички от блатове или си заделяте от всяко кексче, което правите по едно или две парченца, доста бързо ще съберете една торбичка с вкусни кексови трохи, на които да придадете ново звучене. Тези кокосови топчета-бонбонки са особено популярни като „бисквитени“. С кекс, обаче, нещата са малко по-различни. Топченцата са доста по-леки, пръхкави, не са така плътни като бисквитените, но както вече казах – много са вкусни.

Ето ви и една хитринка – купете си готови блатове за торта, разтрошете ги и си направете тези фантастични сладки топчета-бонбонки. Ще стане още по-бързо. Съставките, почти съм сигурна, че ги имате под ръка. Нито са много, нито са трудни за набавяне. Вече съм ви показвала как от подобни трохи да си направите кейк-попс, но попсовете отнемат малко повече време заради потапянето в шоколад. Съществената роля изигра наличието на кондензирано мляко, заради което мога да не ползвам шоколад в сместта.

Продуктите за домашни бонбони от кекс:

  • 400-500 г. трохи от кекс (или купен блат за торта)
  • 200 г. разтопено масло
  • 1/2 ч. ч. смлени орехи
  • 40 г. карамелизирани кокосови стърготини
  • 1/2 ч. ч. подсладено кондензирано мляко
  • цветни кокосови стърготини за овалване

Приготвянето:

Смесете в купа всички продукти докато се получи „рошаво“ тесто. Виждате, че не е гладка смес, но заради съдържанието на масло и мляко, тестото е достатъчно влажно, за да се събере на идеална топчица. Ако пък не се събира, а упорито се троши – добавете още малко мляко.

Домашни бонбони кекс парчета

Оформете топчета и оваляйте в цветен кокос. Приберете в хладилника за 2-3-4 часа.

Домашни бонбони

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

Вижте още:

(Visited 10 651 times, 1 visits today)