Днешното предложение е лятно, свежо и много, много шоколадово! Идеята за тези домашни шоколадови бонбони с малини е по любимия ми Жак Пепен. Великите са си велики, и това е самата истина. Благодарение на Farmhopping, отдавна отлаганато изпълнение на тази рецепта най-после вече е факт! В момента, в който видях блокчето с Гайо шоколад вече знаех какво искам да направя.

Не мога да не ви покажа чудесните продукти, които получих от Farmhopping, за което съм им безкрайно благодарна. Аз, разбира се, ще използвам всеки един от тях и ще ви кажа точно за какво и как съм го употребила.

продукти-от-български-производители

Мисля, че шоколадът Гайо не се нуждае от представяне. Възможно е и да не сте чували, но ако сте истински почитател на шоколада, най-вероятно сте запознати доста по-добре от мен.

Ето и рецептата за тези разкошни домашни шоколадови бонбони, съчетали свежестта на малините и безкрайно шоколадово удоволствие.

шоколадови-бонбони-с-малини

Продуктите:

  • 100 гр. шоколад Гайо (60%)
  • 10 гр. краве масло
  • 1 с. л. ром
  • пресни малини
  • стръкчета мента

хартиени формички за бонбони

Приготвянето мога да опиша само в две изречения. Разтопяват се шоколада и маслото на водна баня. Добавя се ром и се оставя се да се охлади. Количеството е много малко и бързо се охлажда. Разпределя се в хартиени формички с лъжичка или пош. Веднага се слагат малините, стръкчета мента готовите бонбони се прибират в хладилника поне за два часа. Ако се притеснявате, че хартиените формички са нестабилни слагайте по две една в друга. Така със сигурност ще запазят формата си и няма да се разлеят.

Хартиените кошнички се обелват съвсем лесно след като шоколадът изстине и имаме едни разкошни домашни шоколадови бонбони с малини и мента.

Тъй като имам още шоколад (Ура!), а бонбоните свършиха светкавично бързо, следва да бъдат извикани на бис още утре или вдругиден.

домашни-шоколадови-бонбони-с-малини

   Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

 

(Visited 2 659 times, 1 visits today)