Продължавам по темата Идеи за детски рожден ден в къщи – какво да поднесем? В първата тема има и сладки и солени предложения, и тук ще бъде така. Може би щеше да е по-удачно да разделя темите на „сладко“ и „солено“, но поради факта, че са писани през голям период от време идеите се натрупват и в двете категории.

мини-сандвичи-с-нутела-и-малини

Мини сандвичи с нутела и малини или друг плод по ваш избор – ще са абсолютен фаворит сред децата, а и сред възрастните. Приготвят се много бързо, изглеждат чудесно и не на последно място – ще бъдете различни и оригинални.

шоколадови-бисквити-с-крем

Шоколадови бисквити – дали ще ги слепите с крем или не – изборът е ваш. Бисквитите са много вкусни и могат да се изрежат в каквато форма искате.

рецепта-домашни-шоколадови-бонбони-с-малини

Домашни шоколадови бонбони с малини – отново хит. Особено възторжено се приемат у нас и дори не се налага да изчаквам тържествен повод за да ги правя.

малиново-руло

Пандишпаново руло с малини – може да се нареже на триъгълници или на стандартни парченца. Подходящо е за по-големи деца. Малките не се впечатляват особено от храни. За тях игрите, тортата и подаръците все още са приоритет.

бързи-солени-кифлички

Соленки, солени кифлички, кашкавалки или сиренки – подходящи не само за рожденни дни, а за всевъзможни почерпки в офиса или дори за из път.

 

тарталети-с-ягоди

Тарталети с ягоди и ванилов крем – винаги и по всяко време са популярни. Кобинацията маслено тесто, ванилов крем и свежи плодове е любима на малки и големи, а тарталетите могат да се приготвят и един ден предварително, така че да няма паника в последния момент!

бърз-шоколадов-тарт-без-печене

Шоколадов тарт без печене – още едно предложение, което може да поднесете на мамите, но е много подходящо и за тийнейджърски рожден ден, момичешки естествено, защото особено много обичат шоколад, а и не се притесняват за няколко калории повече.

бързи-маслени-бисквити

Маслени бисквити, които са чудесни не само на вкус, а защото ви дават много бройки. Особено подходящи са като идеи за сладки за училищен коледен базар, както и за детски рожден ден, разбира се.

бисквити-Алфахорес

Алфахорес са Коледни бисквити, но това не е причина да не се правят по всяко време, защото са невероятно вкусни.

триъгълни-банички-с-яйце-и-сирене

Триъгълни банички с готови кори – отново – много бройки за малко време. Хапват се с ръка и не пречи на игрите.

солени-кифлички

Докато съм на темата за солените неща, тези солени кифлички с шунка също могат да ви свършат работа.

 парти-хапки-капрезе

парти-хапки-краставица-домат

идеи-парти-хапки

Парти хапките са по-подходящи за майки. Вие решавате дали тържеството ви ще е изискано или по-непринудено. В случай, че сте решили да поднасяте хапки към питието на мамите – тези идеи ще ви бъдат полезни.

Следва една серия от мъфини в различни варианти. Няма дете, което да не ги обича. Факт! Перфектни са за детски рожден ден. Факт! Правят се бързо и лесно – трети факт!

Мъфини с боровинки

мъфини-с-боровинки-и-глазура

Мъфини с плодове и шоколад

лесни-мъфини-с-плодове

Какаови кексчета (шоколадови, ако желаете да ги представите по този начин)

лесни-шоколадови-кексчета

Кексчета розово кадифе

кексчета-розово-кадифе-мъфини-розово-кадифе

 Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

 

(Visited 12 687 times, 1 visits today)