Днес ще ви разкажа за Снежа. Всъщност аз не я познавам лично. Но пък имам чувството, че присъства в живота ми от много време. Срещнах я случайно в интернет и всеки ден научавам по нещо ново от нея. Снежа е безкрайно чаровна, надарена с изключително търпение, толерантност и усещане за естетичност. Всяко нейно ястие може да бъде представено в който и да е световен ресторант и да си съперничи с ястията на топ готвачите.

Внучката на Снежа – Ади, като всяка разкошна чаровница, заслужава да бъде обсипвана с внимание и всяко нейно желание да бъде изпълнявано. Случила е на баба, тази малка Ади, да ви кажа честно! 🙂
А на мен все някога ще ми се случи да стана баба (Дай Боже!) и ми се иска да мога да съм същата готина бабка като Снежа (която всъщност е много красива жена и ако имаше гаранции, че ще изглеждам като нея, много моля – още сега искам да стана бабка!!!).

 

Ето сега описанието на Снежа как сами да си направим тази шеметна артистична творба. Сложете си отметка, защото наближава Коледната ваканция, а това е един страхотен проект за мами, деца и баби 🙂

КАРТИНКА ЗА ЯДЕНЕ – по идея от Hungry Happenings

 

Ади-и-картинката-за-ядене

 

За целта ще ви трябват – шоколад, пуканки, зелени бонбони, които се топят от рода на Marshmallow, бял шоколад, оцветен в зелена безвредна боя, желирани бонбони с форма на плодчета, цветя и листа от захарно тесто.

Количеството на всяка от съставките, зависи от размера и броя на дърветата и самата картинка.

В магазините продават готови пуканки или пакетчета с пуканки за микровълнова печка, но не бях сигурна кои от тях са без сол, затова опуках една щепа пуканки, мисля че всеки знае как става това. Разтопих зелените бонбони в микровълновата печка, към тях прибавих пуканките и разбърках, докато пуканките се овалят в разтопените бонбони. Разтопих бял шоколад за секунди в МВ и сложих съвсем малко зелена боя за сладки и разбърках. Оставих в хладилника да стегне напълно. Цветчетата и листата от захарното тесто бях направила предварително, като за целта ползвах рецепта за захарно тесто „Руска мастика” и форми за цветя и листа.

как се прави вкусна картинка за ядене

Разтопих черния шоколад за секунди пак на МВ и помощта на пош върху твърд картон за торти оформих дървета и клони, размера и броя на дърветата зависят от вас. Оставих в хладилник да се втвърдят (става за няколко минути).

През това време вече оцветения в зелено бял шоколад се беше втвърдил и настъргах на ситно ренде. Това използвам за трева около дърветата. Около шоколадовите клони на дърветата сложих от вече оцветените пуканки (ако е минало доста време от оцветяването на пуканките и ползването и те са се втвърдили, за това  се поставят за секунди в МВ. Оформят се корони на дърветата.

Няколко желирани бонбона се поставят между пуканките (те имитират плодовете на дърветата). Захарните цветя и листа се подреждат върху тревата от оцветения в зелено бял шоколад. Вие можете да имате и много други идеи по тази картинка (други плодове, цветя, захарни или шоколадови животинки). Децата много им се радват.

 

Ади-с-вкусната-картина

 Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

(Visited 888 times, 1 visits today)