Кейк попс (Cake pops)

Смях се вчера с глас, когато при наличието на два вида кекс видях децата да гризкат най-обикновени вафли. Та така… Остатъци от парченца кекс… Какво да ги правим? Нали „никой не е по-голям от хляба“, камо ли от кекса.

Това, за което ви разказвам днес го чух по телевизията и реших, че е едно от Големите Ми Кулинарни Прозрения. Така правели в Швейцария! Чудесно! Те криза нямат! Почвам, значи, и аз така. По Швейцарски! Та тези чудни швейцарски сладкари събирали различни изрезки от блатове и кейкове, омесвали ги с това-онова и хоп – нов сладкиш! Веднага си организирах една торбичка, в която да си натрошавам остатъци от различни кексове, изрезки от блатчета, и всякакви сладкишни излишности и си ги държа във фризера.

До днес!

Торбичката ми не беше особено пълна, но така и така има неизяден кекс, вместо да се ядосвам, ще взема да спретна едни кейк попс! Първо, че са доста модерни напоследък, а не може да не се пльосна и аз насред модната тенденция, второ че са вкусни и трето, че са стават много бързо. Особено, ако си подготвен като мен с няколко вида трохи във фризера :). В интернет има толкова много рецепти за тези чудни малки хапчици, така че всеки може да потърси и да ги направи според собствения си вкус. Да, пекат се блатове, смесват се с кремове… но аз пък ще подходя нестандартно и ще имам интересен и неповторим вкус за моите попсове.

Продуктите:
Всякакви парчета кекс, натрошени и замразени
1 пакетче кокос (20 гр.)
1 ч. ч. смлени орехи (в моят случай запечени)
1 пакетче сладкарски крем на Йоткер за обединяване на сместта
100 гр. шоколад
2 с. л. олио

Приготвянето:

От трохите, кокоса, орехите и кремчето забърках смес, от която оформих топчетата с големина на орех. Подредени в тава ги оставих да постоят 20-ина минути в хладилника да стегнат. През това време разтопих шоколада на водна баня. Когато се стопи, добавих двете лъжици олио. Олио, а не масло! Маслото стяга доста повече и шоколадовата обвивка ще се троши при отхапване.

Всяко топче набучих на шишче, а дъщерята ги потапяше в шоколадовата баня. За да изстиват ги набучвахме на парче стиропор. Поиграхме си да декорираме няколко и това е цялата работа. Добре, че имах в наличност само черен шоколад, че ако ги бяхме топили в млечен – изобщо нямаше да осъмнат. Сега след като съм най-официално предупредена, следващата партида попсове ще бъдат „къпани“ в млечен шоколад. Можете да поднесете под формата на домашни бонбони, ако така ви харесва, като букет за скъп приятел, като лакомство за детски рожден ден… възможностите са безкрайни.

Бърз Кейк попс (Cake pops)

 

  Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

 

(Visited 15 237 times, 1 visits today)