Корн Догс (Corn dogs)

Направих тия модерности, наречени  Корн Догс (Corn dogs) снощи, че стават светкавично бързо, а съм болна и не ми  се готвеше.

Ако ви се рови из интрнет – има доста рецепти, но аз ще посоча тази и тази, които прочетох и омешах. Корндогсчетата са много атрактивни с тия клечки, това трябва да го призная. Но също така трябва да призная, че по мое лично мнение, кренвиршите не са най-удачният вариант, но това имах в хладилника. Следващ път ще си купя някакъв друг вид наденички.

Ето рецептичката:
100 гр. брашно
100 гр. царевично брашно
1 с. л. сол
щипка черен пипер
1/2  пак. бакпулвер
2 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
Приготвянето:

Всички продукти ги смесих и се получава нещо като гъстичко кексово тесто. Кренвиршите – разрязани наполовина и набучени на шишче – ги потопих в тази смес и изпържих в маслена баня. Сместа, понеже е гъстичка, полепва много добре и за моя изненада, не тежи заради това, че е пържено. Става много бързо и са много лесни за обръщане с тия шишчета. Към тях добавих една скоростна фокача, че пак бяхме останали без грам хляб и нещата се наредиха.

По същия начин приготвих ето тези бебета-кренвирши. Поиграх си да ги направя на отделни клечки, а като ми писна да ги боцкам едно по едно, ги подредих в по-дълги и стройни редички.

корн-догс-с-бейби-кренвирши

 

корн-догс

 

corn-dogs-baby

 Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

(Visited 3 206 times, 1 visits today)