Тези мини-пайчета са приготвени по поръчка. На децата, разбира се. Слава Богу, че не мислят за диети, калории и тем подобни щуротии. Като ръководство ползвах тази рецепта.

Аз процедирах по по-бързата процедура и вместо да си замесвам маслено тесто ги направих с puff pastry, което си купувам. Не е съвсем същото, но пък това тесто се продава охладено, много лесно се работи с него, не се надува толкова колкото обикновените бутер теста и е по-фино на вкус.

С него и нещата се получават без много усилия. Не мисля, че е нужно да пиша продукти – те се виждат от снимките. Аз използвах 2 пакета тесто по 250 грама.

Кръгчетата може да се изрежат с чаша или ринг.

mini banana pies with nutella recipe

 Краищата са притиснати с вилица. Това тесто е много меко и лесно се залепят краищата. Ако се ползва друго тесто, ръбчетата ще трябва да се минат с водичка, за да слепват по-добре.

мини пай с банан и шоколад

Едната част от пайчетата изпържих, както е в оригиналната рецепта. Стават леко мазнички. Като мекички. А като ги наръсих щедро с пудра захар съвсем ми замириса на бабини мекици.

Другата половина, обаче, изпекох във фурната за 30 минути на 180 градуса. На мен този вариант ми харесва повече. По-хрупкави са и не натежават толкова много. И естествено – всичко печено е за предпочитане е пред пърженото най-малко от здравословна гледна точка. За любителите на комбинацията банан + шоколад, това ще е невероятен десерт. Въпреки, че не съм страстен почитател на сладките неща, трябва да призная, че комбинирането на уханието на банана с аромата на шоколад наистина може да подлуди човек.

изпечени-мини-пай-банан-шоколад

 

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

 
(Visited 4 610 times, 1 visits today)