Млечна пита

Да си призная, че направих тази „млечна пита“, защото ми хареса картинката от линка. Рецептата е толкова непретенциозна, че просто няма какво да се обърка. От известно време насам позарязах готвенето и сега спокойно мога да призная, че ми липсваше. И днес, докато готвех, най-после се почувствах спокойна и уверена и отново бях себе си. Обмислянето на идеята как да бъде приготвена храната, как да доразвия нещо видяно или да подобря нещо опитано ми носи удоволствие, както и на много от вас. През последните няколко дни за пореден път разбрах, че човек трябва да бъде верен на себе си, че една усмивка и добра дума имат по-голяма стойност от купчина пари, че приятелите ми са най-подкрепящите хора на света, а семейството ми най-търпеливо и любящо.

И така, новото начало е тази „пита“, която спокойно може да наречете „кекс, залят с мляко“. Защото е точно това.

Ето ги продуктите:
4 яйца
150 гр. захар
250 гр. брашно
1/2 ч. ч. олио
1/2 ч. л. бакпулвер
150-200 гр. захар
700 мл. прясно мляко
1 с. л. ванилова захар

Разбиват се яйцата и захарта. Добавят се олиото, брашното и бакпулвера. Получава се кексова смес и на вид и на консистенция. Пекох в предварително загрята фурна на 170 градуса около 35-40 минутии проверявах с клечка. Докато „питата“ се печеше, разтворих останалата захар в млякото. След изваждането от фурната веднага залях сладкиша, докато още е горещ и той си „изпи“ всичкото мляко.

Млечна пита сиропирана

След като поизстине, сложете го в хладилника и ще имате сочен десерт, чието приготвяне отнема 10 минути. Сервирането – с или без сладолед, с или без плодчета… както ви харесва.

сладка млечна пита
Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!
(Visited 1 462 times, 1 visits today)