ореховки с белтъци рецепта

Какво се прави с белтъци, които са се насъбрали в хладилника?

Аз, като отраснала във времената на „Кризата на прехода“, и като домакиня, която се опитва да се пребори със Световната Икономическа Криза (която ми е вече като роднина – толкова често слушам за нея) грижливо съм си събрала белтъците, че може да ми потрябват за нещо. Е да де! Ама никак не обичам целувки, че и много бавно се правят. Да ги чакам два-три часа да ми съхнат бавно във фурната… скука! И хоп – спастрила съм 4 белтъка, мръзнещи в хладилника от няколко дни и ми се свиди да ги хвърля.

И се сетих за маминия тефтер, който при мен е под формата на снопче листчета с преписани рецептички. Бързо допитване до фамилията – Ще ги ядете ли? и айдееее- ореховки. Оказа се, че тез ореховки са много лесни за правене – точно като за мен работа, че хич не обичам разни пипкави неща, дето имат по 20 съставки!

Продуктите:
4 белтъка
6 с.л. захар (с връх)
3 1/2 чаши смлени орехи
1 ч. л. канела

Белтъците със захарта – разбити на твърд сняг. Орехите вътре накуп, ръсване с канела и това е цялата работа. С чаена лъжичка си ги насипах върху хартията за печене в тавата и заминаха във фурната за 35 минути на 160 градуса. Ето ги- чуууудни!  Аромат на изпечени ядки и канела! Просто РАЗКОШ!!!

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

(Visited 2 360 times, 1 visits today)