Преди доста време синът ми ми показа снимка на тези палачинки „орео“. Аз, разбира се, обещах, че ще ги направя и оттогава отлагам и отлагам и отлагам. Ах, тези палачинки! Може би, защото не обичам бисквити, а точно тези Орео още по-малко. Да, обаче децата ги харесват и това си е! Скатавах се известно време като пропусках намеците и въпросите за тия палачинки покрай ушите си, но днес вече им дойде реда!

Разрових се, за да открия рецептата, и се наложи малко да я адаптирам. В източника е вегетарианска и ако обикновеното мляко се замени със соево или друго растително мляко, ще е чудесно за хората, спазващи постите. Както и да го гледаме това са си типичните „американски“ палачинки. Само дето тези са чернички.

Ето продуктите за палачинки „Орео“:

1 ч. ч. брашно
3 с. л. пудра захар
3 с. л. какао
1 пак. бакпулвер
1 ч. л. ванилов екстракт
щипка сол
2 с. л. олио
1 1/2 ч. ч. прясно мляко

Приготвянето на палачинки „Орео“:

Смесих сухите продукти и към тях добавих млякото и олиото. Разбърках с тел (няма нужда от миксер), но ми се видя малко гъсто и добавих още малко мляко (в продуктите съм дала крайните количества, тъй като в източника пропорцията брашно/мляко е 1:1). Целта е да се получи тесто горе-долу с гъстотата на кексовото.
Аз ги изпекох на сух тиган, като слагах по 1 с. л. от сместта, за да докарам размер на бисквитка. Естествено, много бързо ми писна да се занимавам с тия шпинги и си взех черпака. Изпичат се много бързо, така че за 30 минути направих една голяма купчина.

За да направя „кремчето“ на бисквитките орео, разбърках 1 с. л. рикота (но и най-обикновено крема сирене ще свърши същата работа)  с 1 с. л. пудра захар. Тези палачинки ще бъдат перфектни като десерт, поднесени с бита сметана и плодове.
Сега, след като изпълних обещанието си и децата са доволни, мога да си направя второто кафе и спокойно да си се наслаждавам на Неделята! Хубава неделя и на вас! 🙂

Палачинки орео рецепта

Всичко добре, но като заговорих за сметана и плодове, не можах да издържа. Изтърчах до магазина и от по-големите палачинки спретнах ей тия мини-тортички с наличните цитруси, които са разкошни индивидуални десерти. Приготвят се направо в чинията за сервиране – какво по-лесно!!!

мини-тортички-с-палачинки-орео

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

(Visited 3 086 times, 1 visits today)