Ще започна с това, че когато сервирам пилешко филе с ананас у нас се разделяме на два лагера – мъжки и женски. Аз и щерката похапваме с удоволствие, а мъжете…

Е добре, да си знаете, че това не е типичната мъжка манджа :). За сметка на това, обаче е перфектното ястие, ако сте поканили приятелките си на гости. Казвам го не просто за да си говорим, а защото съм пробвала лично. Върху моите приятелки. Те малко са диетични, но докато диетират си хапват изобилно салати, които поливат с вино (бяло, разбира се), така че постарайте се да осигурите около един тон салати и диетични парти-хапки преди да поднесете на прегладнелите си дружки пилешко филе с ананас.

Рецептата е пределно проста и ви дава възможност да не губите време в готвене, а да поседнете и вие на приказки и смях.

Пилешко филе с ананас спокойно влиза в категория „Аламинути“. Месото остава сочно, а на любителите на комбинацията сладко-солено тази рецепта определено ще допадне. Лекият аромат на салвия стои много добре в комбинация с аромата на бекона, а с добавка на масло и вино нещата стават великолепни!

рецепта пиле с ананас на фурна

Продуктите за 6 порции:

  • 6 бр. пилешко филе без кожа (или 3 двойни филета тип „Пеперуда“)
  • 6 големи листа салвия
  • 6 бр. тънко нарязани филийки бекон (шунка)
  • 6 бр. шайби ананас, ползвах консерва
  • 100 г. чедър или друго сирене/кашкавал по избор
  • 50 г. масло
  • 100 мл. бяло вино
  • 80 мл. сок от ананас (ползвайте сока на консервата)
  • сол и черен пипер за овкусяване на месото
  • 2-3 с. л. зехтин

Приготвянето на пилешко филе с ананас на фурна е съвсем просто и отнема 30-ина минути. Месото се оформя, ако филето е двойно – се разделя на две половини, почиства се от ципи и се овкусява със сол и черен пипер.

Зехтинът се загрява и месото се запържва от двете страни по около минута, колкото да се запечата. Прехвърля се в тава и последователно върху месото се подреждат лист салвия, филийката бекон и шайбата ананас. В дупчицата на ананаса се поставя бучка масло, а най-отгоре се поставя сиренето.

пиле с ананас рецепта

Останалото масло се слага в тавата, заедно с виното и сока от ананас. Количеството течност е малко, но достатъчно да образува прекрасен сос, с който да поднесете пилето.

Запича се в предварително загрята фурна за 10-15 минути докато се разтопи сиренето. поднася се с гарнитура по желание и бяло вино.

рецепта пилешко филе с ананас

   Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

Вижте още:

(Visited 14 022 times, 1 visits today)