Рецептата за пълнен хляб е от типа универсални, защото търпи всякакви вариации и всевъзможни моментни вдъхновения. В моя случай е точно такова моментно хрумване, като обрах всичко, което ми попадна пред очите в хладилника и го наместих в хляба. Този пълнен хляб може да се превърне в страхотно топло или студено предястие, но у нас го хапнахме за вечеря. Ако сте на диета, спрете да четете и потърсете във вегетарианските рецепти. 

Продуктите за пълнен хляб:

1 хляб
200 гр. шунка (колбас, бекон или каквото имате)
200 гр. кашкавал
200 гр. сирене
2 яйца
3-4 печени чушки
подправки – каквито обичате

 

Аз не слагам сол, защото всички съставки я имат и беше излишно да слагам, затова не е написана. Същото се отнася и за мазнина. Не слагам. Количествата продукти също са ориентировъчни, защото хлябовете са с различни размери, но пък всеки е свободен да импровизира както намери за добре!

 пълнен хляб стъпка по стъпка

Приготвянето:

Отнема 10-15 минути. Започвам с това, че включвам печката да се загрява на 200 градуса.

Отрязвам горната част на хляба и издълбавам вътрешността. Получава се една голяма лодка, в която на слоеве подреждам шунка, кашкавал, сирене, чушки. Поливам с част от разбитите яйца за спойка (разбити в една купичка с вилицата, нищо повече) и продължавам да си редя слоевете, докато се напълни целия хляб.

пълнен хляб рецепта

Премествам го в тава върху хартия за печене и го слагам да се пече без “капака” за 20 минути. После захлупвам с изрязаната част и допичам още 10 минути. Коричката става много хрупкава и вкусна.

 изпечен пълнен хляб за 30 минути

За да не се чудите какво да направите с остатъците от хляб – ето няколко идеи. Хлебен пай със сирена – много сполучлив и много вкусен. Друго много лесно оползотворяване на хляб е да го смелите и да си направите домашна галета. Запечете трохите след като извадите от фурната готовия пълнен хляб и ще имате чудна галета.

пълнен хляб шунка сирене кашкавал пипер

Прибирайки се от работа сварвам само последното парченце, на което горната коричка вече е изядена. Въпреки това се вижда, че когато е изстинал слоевете се открояват и са се споили, което е съвсем обяснимо, но е в потвърждение на идеята, че този пълнен хляб може да се приготви предварително, ако очаквате гости и се чудите какво предястие да сервирате. Дали ще е с винце или с айрянче – ще ви хареса!

 пълнен хляб студено предястие

  Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

(Visited 3 147 times, 1 visits today)