Рулца от чушки, на практика са по-богат вариант на традиционните чушки бюрек, но стават много вкусни, въпреки че са малко по-трудоемки. Началото на есента е най-благодатното зеленчуково време. Вижте ги само тия чушки – имат повече месо от стандартна ресторантска пържола. Изкушението да ги напълня с нещо беше твърде голямо, че да мога да му устоя. С обичайните бюреци не ми се занимаваше никак. Разрових си наличностите… мда, но в края на месеца не може да се очаква кой знае какво изобилие от благинки в хладилника. Но каквото-такова! Ще се импровизира, то е ясно.

 

Продуктите за рулца от чушки:

8 големи чушки (опечени и обелени)
200 гр. сирене
2 яйца
1-2 филии хляб
3-4 топчета замразен спанак (или 300-400 гр. пресен)
3 скилидки чесън
1 глава лук
шунка (само и единствено по желание)
кашкавал (също по желание)
сол и пипер, копър или магданоз- на вкус

Ето го и приготвянето:

Лук, чесън, спанак- всичко запържено до изпаряване на влагата.Към натрошеното сирене добавям яйцата и средата на хляба, натрошена на ситно. Може да се добави и галета, но аз не я харесвам и си троша мекото на хляба.
Разцепвам чушката и си я разстилам върху дъската и започвам да трупам – парченце шунчица, сместта яйца и сирене, спанак и мъничко кашкавал.

рулца от чушки
Тук следва по-веселата част. След като натрупах всичко да успея да завия чушката на рулце. Колкото и да е месеста, все пак си е деликатна и лесно се къса. Но, честно казано, това е и най-забавната част. Е, да, малко по-пипкаво е от обикновени бюреци, но пък доста по-интересно.

рецепта за рулца от чушки

Готовите рулца минават през обичайните брашно-яйце-галета и вече изчакват за пържене. Неведнъж съм казвала, че месо, кашкавал, сирене, спаначени кюфтета и какво ли още не – след като мине през брашно-яйце-галета може да стои и 2 часа в хладилника и да си чака реда.

подготвяне рулца пълнени чушки

Единственото, което имам да отбележа по отношение на пърженето е да не прегрявате олиото. Пържете на умерена температура от всички страни до златисто. Отцедете за минутка върху кухненска хартия и сервирайте!

приготвяне рулца пълнени чушки
Всъщност днешните ми рулца са подходящи както за основно ястие, така и за предястие. Може да се нарежат и на филийки и да се поднесат в плато. Поиграйте си и няма да съжалявате!

предястие рулца от пълнени чушки

 

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

 

(Visited 2 151 times, 1 visits today)