Много хора обожават печените чушки. Е, добре. Аз не съм от тях. Както казва една приятелка – аз съм зодия „Вълк“ и изобщо чушките не са моята голяма страст. С няколко изключения, разбира се.

Едно от тях е тази салата с печени чушки, която комбинира идеално вкусовете на отделните съставки и дори на мен ми харесва МНОГО! За пръв път ми я приготви дружката ми, на която гостуваме в с. Китка. Светле, много, много ти благодаря!!!

Салатата е идеална, особено в периода след Великден, когато всички започваме да се чудим – какво да правя с Великденските яйца???

Ето ви една идея, която ще ви свърши работа, не само по Великден.

Продуктите за салата с печени чушки:

  • 500 г. печени чушки (моите са от фризера)
  • 4-5 сварени яйца
  • 300 -400 г. сирене
  • 450 гр. майонеза
  • 1 скилидка чесън

идеи за украса на салати

Количеството на продуктите съм го дала на принципа „горе-долу“. Ясно е, че зависи за колко хора се прави салатата. По-красивичко е, ако се приготви в прозрачен съд, за да се виждат отделните слоеве, но това е по-скоро с пожелателен характер. Що се отнася до майонезата, количеството на стандартна опаковка в магазина не го знам. Не съм купувала майонеза от много време. Предпочитам да си я направя на момента, когато ми трябва.  При приготвянето на майонезата добавих скилидката чесън, но може просто да се намачка с пресата върху чушките.

салата с печени чушки яйца сирене

Приготвянето:

Приготвянето е много лесно. Чушките са изпечени, обелени и нарязани на парчета. Те образуват първият слой.

салата чушки слоеве

Върху чушкитенастъргвам сварените яйца, а върху дях добавям натрошено сирене. Заливам всичко с майонезата и това е! Салатата е готова.

салата с яйца и чушки

Две неща, които трябва да кажа – правила съм тази салата без да настъргвам яйцата, а просто ги нарязвам. Как ще се подредят слоевете – ваш избор. Ето тук – сиренето е отгоре. Тази салата ще е много вкусна и с доматени филийки за основа. Ние правим подобна вкъщи, така че, ако нямате чушки във фризера – пробвайте с домати.

салата с печени чушки сирене и яйца

Накрая – може би сте забелязали, че никъде няма подправки. Няма нужда от тях (освен може би малко черен пипер), защото чесновата майонеза е достатъчна да овкуси всички съставки. С украса или без – салатката е чудесна. Пробвайте! 🙂

 салата с печени чушки и майонеза

  Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

Вижте още:

(Visited 12 088 times, 1 visits today)