Сигурно на всеки от вас се е случвало да има дни с черно главоболие. Ама такова, че да не можеш да си отвориш очите. Дни, в които нищо не ти се прави и искаш само да лежиш…

Да, обаче, майките сме една особена порода. Боли, не боли, ставаш и действаш! И да мрънкаш, и да не мрънкаш – това е положението. В един такъв ужасно главоболен ден трябваше да измисля „нещо за закуска“.

Наличните ми продукти са две круши и две ябълки и един забравен локум. Резултатът, обаче, е зашеметяващо вкусен. Плодовете  са с достатъчно богат вкус, който подсилих с малко цитрусови кори, а сладостта на локума подчерта плодовия вкус на сладкиша.

Вече е ясно, че сладкишът е много лесен за приготвяне и много подходящ за съботи, в които нищо не ви се прави. Поне ще внесете всусно разнообразие в хладните почивни дни.

Ето ги продуктите за сладкиш с круши:

  • 3 яйца
  • 1 1/2 ч. ч. захар
  • 3/4 ч.ч. олио (масло)
  • 1 1/2 – 2 чаши брашно (в зависимост от размера на яйцата)
  • 10 г. бакпулвер
  • Настъргана кора от лимон и портокал
  • 1 с. л. ванилов екстракт
  • 2 круши
  • 1 ябълка

Сладкиш с две круши и една ябълка

Яйцата и захарта разбих до побеляване, като постепенноо добавях олиото. Добавих брашното и бакпулвера докато се получи малко по-гъсто кексово тесто. Към готовото тесто добавих настърганите цитрусови кори и изсипах в тавичка, постелена с хартия за печене. Нахвърлях нарязани парченца локумчета, в центъра подредих резени ябълка, а по външната окръжност – двете круши. Не притискайте плодовете в тестото. Те леко ще потънат при надигането на тестото по време на печене. Самото печене – на по-слаба температура, окло 170 градуса за 50 минути. Ако има нужда, поставете парче фолио върху сладкиша. Оставете го да се охлади. При разрязване ще видите как крушите са станали направо прозрачни. Направете си кафе, отрежете си щедро и се радвайте на живота!

Сладкиш с круши ябълка локум

 Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

Вижте още:

Бърз и лесен ябълков сладкиш

Щрудел с готови кори за баница

Бърз и лесен ябълков кекс

Ябълков пай

Ябълков кекс с масло

Ябълкова торта с карамелен сос

Щрудел с дюли и ябълки

Шоколадов крамбъл с круши и ябълки

Ябълково – чийзкейково брауни

Хулигански ябълков сладкиш

10 идеи за кекс – бързо, лесно и много вкусно

Печени дюли с мед и орехи

Галет с праскови и круши

Мус с круши и карамелизирани бадеми

Шоколадов крамбъл с круши и ябълки

Печени круши с карамелено сметанов сос

Шоколадов кекс с круши

Пай с круши

(Visited 12 786 times, 1 visits today)