Сърца от бутер тесто с шоколад – една идея, подходяща да отбележите Свети Валентин, а и за всеки друг един момент, в който искате храната да говори вместо вас!

Идеята за тези сърца от бутер тесто дойде още когато правих охлювчетата със шоколад. След като ги навих изникна логичният въпрос – може ли да имат друга форма фитилчетата и ако може, каква да е тя? Ами – ето я – толкова е лесно и просто! Техниката е една и съща, формата е различна, но пък една идея в повече никога не е излишна, нали? 🙂

Въпреки, че шоколадът никога не е твърде много в който и да е сладкиш, може да поръсите тези сърца само със захар, особено ако бързате или не ви се занимава да топите шоколад, но не забравяйте, че шоколадът има славата на един от най-мощните афродизиаци.

Преди да напиша продуктите, за сетен път ще кажа – бутер тестото трябва да е добре охладено, когато работите с него и преди да влезе във фурната. В случай, че се забавите с оформянето на сърцата и тестото омекне, или пък сте пропуснали да подгреете фурната предварително, приберете тавата с оформените сърца в хладилника за 20-30 миути. Не дръжте бутер тестото на плота или на стайна температура дълго време, защото резултатът ще е разочароващ.

Продуктите за сърца от бутер тесто с шоколад – за 8 броя:

  • 1 пакет свежо бутер тесто (275  грама)
  • 1 яйце
  • 50 г. шоколадови капки
  • 50 г. черен шоколад
  • 30 мл. млечна сметана
  • захарни перли, запечени филирани бадеми или друга украса, по желание

сърца от бутер тесто с шоколад

Приготвянето на сърца от бутер тесто с шоколад:

В купичка разбийте яйцето с вилица.

Разгънете листа бутер тесто и нарежете на осем еднакви ленти.

Намажете всяка лента с разбитото яйце и поръсете шоколадовите капки в средата на лентата. Прегънете и слепете всяка лента от тестото, така че шоколадът да остане вътре.

С леко издърпване усучете всяка лентичка и оформете сърца. Леко щипнете мястото, където краищата на фитилчето се свързват и основата на сърцето.

Подредете в тава върху хартия за печене, намажете с яйце и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса (без вентилатор) за 20 минути.

Разтопете шоколада, добавете сметаната и разбъркайте добре до получаване на гладка еднородна смес. С помощта на лъжичка или пош разнесете шоколад върху сърцата или топнете едната половина в шоколада, поръсете със запечени ядки или захарни перли.

сърца от бутер тесто с шоколад рецепта

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

Вижте още:

(Visited 4 121 times, 1 visits today)