Тези симпатични хлебчета с пълнеж са продължение на бисквитките с жълтъци и мисията да се оползотворят останалите яйца от Великден. За основа ползвах рецептата на Лора и Стоян за хлебчета с яйца. Но аз им добавих и пълнеж от филийка сварено яйце, сиренце, парченце шунка и мерудия.

Ето линк към рецептата на Лора и Стоян.

Копирам продуктите:
3 ч. ч. брашно
3 яйца
1 с. л. суха мая
2 с. л. захар
1 ч. л. сол
150 мл топла вода

Това, което промених в моите хлебчета с пълнеж, е че сложих 1 с. л. сол и 1 с.л. захар (тоест увеличих малко солта за сметка на захарта). И, естствено, подмазах с жълтък + 1 ч. л. кисело мляко преди печене. За да си спестя писането, а на вас прехвърлянето от сайт на сайт, ще си позволя да копирам инструкциите, както са дадени в сайта на Бон Апети.

1.  Захарта се разтваря във водата и се добавя маята. Разбърква се и се оставя да шупне. В купа се сипват брашното и солта. Добавят се яйцата и шупналата мая. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.
2.  Върху набрашнен плот се разточва кора с дебелина 0,5 см.
Хлебчета с пълнеж
3.  Изрязват се кръгове с помощта на ринг. (аз нямам ринг. Изрязах си ги с чаша)
4.  След това се прегъват надве и се прехвърлят в тава с хартия за печене. Оставят се за 30 минути покрити с кърпа. Преди да прегъна, аз добавих пълнежа в част от хлебчетата (другата част оставих чисти), намазах ги с жълтък + кисело мляко (не ги покрих с кърпа) и оставих да повтасат.
Хлебчета с плънка
 5.  Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 10 минути. Действително се изпичат много бързо, но аз пекох 15 минути и ги оставих още 2-3 минути във фурната, след като я изключих, защото забравих да включа вентилатора.
Хлебчета с яйца и плънка
Това е… какво толкова му трябва на човек… коричка хляб и една усмивка.

Питки с пълнеж Хлебчета с плънка от яйце колбас и сирене

От същото това тесто оформих питка, която стана много сполучлива и без много церемонене. Бърза работа!
питка с яйца без мазнина

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

 

(Visited 1 495 times, 1 visits today)