В продължение на темата за оползотворяването на останалите яйца и козунаци от Великден, аз спретнах един бърз яйчен пастет. Нищо ново и непознато, но сега ще има много и различни начини за изяждане на сварени яйца.

Ако не се страхувате от холестерол, и други някакви странични ефекти като удължен престой в тоалетната например, спокойно си го пригответе.

Този яйчен пастет може да се прави по всяко време на годината, всъщност. Вариантите са достатъчно много – да напълните яйца с него, да намажете филийки черен хляб и да украсите с маслинки, краставички или каквото друго ви хрумне.

Продуктите за яйчен пастет:

  • 4 сварени яйца
  • 50-60 г. сирене
  • 1 скилидка чесън
  • 3-4 с. л. майонеза
  • 1 ч. л. мека горчица
  • по желание – копър или друга зеления, която обичате

яйчен-пастет-с-яйцата-от-Великден

Приготвянето на яйчен пастет:

Отбелязвам, че количеството не е голямо. Ако ви е нужно повече – увеличете продуктите и добавяйте съставки по ваш вкус. Аз правя този яйчен пастет с домашна майонеза, защото почти никога нямам в наличност купена. Ползвам ето тази горчица, защото у нас се харесва на вкус. Действително вкусът й е доста мек (доколкото това може да се каже за горчица, но сравнена с едро смляната си е наистина мека на вкус).

горчица

Приготвянето на яйчен пастет се изчерпва в едно единствено изречение. Смесвам всички неща и пасирам. На пасатора му отнема 10-15 секунди да си свъши работата. По ваш избор е дали да сложите копър, магданоз или нещо друго. Предястие, салата …. както искате – така го наречете. Важното е, че е вкусно.

яйчен-пастет

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

Вижте още:

(Visited 9 720 times, 1 visits today)