Събрах 10 идеи за кекс, за да е по-лесно за вас и да не се лутате в търсене на идеи и рецепти. Рецептите минават, заминават, появяват се нови, натрупват се и търсенето става по-трудно, а понякога, да не кажа често или почти винаги, човек просто иска да поразлисти набързичко и да си намери нещо, което да приготви с наличните си продукти.

Хубаво нещо е кексът, всички го обичаме по ред причини. Бързо е, лесно е, вкусно е и нещо което рядко се споменава, но за мен е важно – пренася се лесно от място на място. Дали ще носите като подарък за домакините, на които гостувате, дали ще е за почерпка на работното място, дали ще е „за из път“ – кексът не докарва нервите и треперенето, които докарва една торта, да речем…

Логично е тези 10 идеи за кекс да започнат с най-лесния кекс за начинаещи, за който дори не се ползва миксер.

Бърз и елементарен кекс за начинаещи готвачи

лесен-пухкав-кекс

Изключително лесен за приготвяне, много пръхкав и с мек шоколадов вкус – този кекс е идеалното бързо решение във всякакви ситуации.

 

Кекс с маково семе

кекс-с-маково-семе

Този кекс с маково семе е сиропиран и е много подходящ за почитателите на по-сладички неща. Сметаната и плодовете са по желание, разбира се, но идеално балансират сладостта на кекса.

Шоколадов кекс без брашно

 

шоколадов-кекс

Не е нужно изобщо да споменавам, че това е кекс за почитателите на шоколада, което означава – за целокупното женско човечество. Ако сте решили да впечатлявате колежки, съседки, свекърви – това ви трябва!

 

Шоколадов кекс с круши

кекс с круши и шоколад

Комбинацията шоколад и круши е изключително приятна, лека и този кекс винаги обира овациите, когато го поднасям.

Сладкиш с круши и една ябълка

Сладкиш с круши

Въпреки заглавието си „сладкиш“, това е кексово тесто с добавка от свежи плодове. Ябълки и круши има на пазара, а времето за приготвяне е достатъчно кратко, за да не ви пречи на останалите задачи. Оттам нататък работи печката.

 

Кекс с тиква

лесен-кекс-с-тиква

Съвсем лесен кекс от времената на соц-а, когато майките правеха чудеса и никой не беше чувал за маскарпоне, рикота и крем-сирене. Старомоден ли? Напротив! Истинска класика!

 

Сицилиански портокалов кекс

портокалов кекс

Много любим. Базова рецепта, която ползвам редовно в различни варианти – за кекс с череши, например :). Портокалите са на пазара целогодишно, така че може да се направи по всяко време на годината.

Следват три рецепти за кекс с ябълки, но ябълките също присъстват на пазара през цялата година и само от вас зависи коя от трите ще изберете.

 

Бърз и лесен ябълков кекс

ябълков кекс домашен-кекс

Един от първите кексове, които се научих да правя. Рецептата е много подходяща да употребите наранени или вече позавехнали ябълки, които никой не иска да яде, защото не изглеждат лъскави и наконтени.

Ябълков кекс с масло

лесен-ябълков-кекс-маслен-кекс-с-ябълки

 Много, ама много вкусен! Много нежен и много приятен, ябълките стават прекрасно прозрачни и ароматът на масло се носи навсякъде докато кексът се пече.

Последен в тези 10 идеи за кекс е абсолютният лидер и една от най-популярните рецепти в сайта:

Хулигански ябълков сладкиш

лесен-ябълков-сладкиш

Много от вас вече са приготвяли този сладкиш и знаят, че просто няма грешка! 🙂 Бърз, без връткане и винаги с отличен резултат!

 

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

 

(Visited 6 482 times, 1 visits today)