Наложени пилешки пържоли от бутчета – това е рецепта, по която може да се импровизира, което е чудесно, защото идеята може да се ползва както за пилешко филе, така и за свински вратни пържоли или котлети.

Умишлено съм избрала обезкостени пилешки бутчета, защото месото е много сочно и това е ясно на всички. В зависимост от личните си предпочитания може да изберете пържоли от пилешко бутче с кожа или без. При мен месото е без кожа, не защото имам притеснения, а защото за тази рецепта тя не е от значение и дори е за предпочитане месото да е без кожа.

Като почти всички рецепти с пилешко месо, приготвянето на наложена пържола от пилешко бутче не отнема много време, което е важно не само за работните дни, в които трябва да приготвим вечеря за семейството си, но и за почивните, когато се предполага, че трябва да се занимаваме с приятни нам дейности и по възможност да прекарваме по-малко време около печката.

Рецептата за наложени пържоли от пилешки бутчета е много подходяща, ако очаквате гости, защото дава възможност да обърнете внимание на хората около масата вместо да сте заточени в кухнята, а ви гарантирам, че е вкусно и ще се хареса и на семейството и на приятелите ви.

За да „наложа“ пържолите аз използвам пушен бекон, който може да замените с шунка, ако не харесвате аромата на пушено.

Продуктите за наложени пилешки пържоли от бутчета:

  • 4 бр. пържола от пилешко бутче без кожа
  • 2 с. л. зехтин
  • 4 мариновани краставички
  • 150 г. пушен бекон
  • 4 с. л. мека горчица
  • кашкавал за поръсване
  • сол и черен пипер

Приготвянето на наложени пилешки пържоли от бутчета:

Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер.

Зехтинът се загрява в тиган и месото се запечатва по 2 минути от всяка страна, след което се прехвърля в тавичка и се слага в предварително загрята фурна на 200 градуса (без вентилатор) за 8-10 минути. Преценете дебелината на месото и, ако се налага, направете прорези в най-дебелите части, така че да топлината да достига до тях и да не останат сурови.

Беконът и краставичките се нарязват на тънки лентички с дължина около 2 сантиметра.

Тавичката се изважда от фурната, всяка пържола се намазва с тънък слой мека горчица, „налага се“ с парченцата краставички и бекон и се поръсва обилно с настърган кашкавал. Тавичката се връща във фурната докато се запече кашкавала.

Сервирайте с гарнитура по желание – свежа салата, пържено фиде с ориз, картофено пюре, печени картофи – каквото обичате.

Наложени пилешки пържоли от бутчета на фурна

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

Вижте още:

(Visited 21 482 times, 2 visits today)