Днес темата ми е парти хапки. Те са лесни за изпълнение и много ефектни на външен вид, като не губят от вкуса си. Ще ви предложа вариант за парти хапки с хляб, една по-различна гледна точка за салата „Капрезе“ и разкошни парти хапки с краставица и домат.

Поради факта, че това са идеи, няма да посочвам количества на продукти. Само ще ги опиша, тъй като всеки си знае колко и какви хапки ще прави. Изобщо не смятам да се спирам на начините на употреба на всевъзможните парти хапки. Сигурна съм, че всички сте с висока коктейлна култура!

идеи-за-парти-хапки-с-хляб

Парти хапките като цяло имат една обща характеристика – малко са пипкави за правене. Пак си зависи колко сте чевръсти, но като всички дребни нещица, може да ви образуват нерви. Знам, че има хора, за които е огромно удоволствие да създават ей такива дреболии. И на мен ми харесва да ги гледам, но ги правя сравнително рядко.

Така! Първата идея за парти хапки е с хляб. Оформила съм го на хапки с формичка за бисквити. Всяка отделна хапка е намазана с масло, шприцовала съм крем сирене и върху розичката от крем сирене съм добавила тънко резенче репичка и листенце рукола. За да не се чудите защо съм избрала точно тази комбинация, ще кажа, че по мое мнение, мекият вкус на крем сиренето чудесно се подчертава от пикантността на репичката, а черният хляб внася плътност във вкуса на всяка хапка.

парти-хапки-идеи-крем-сирене

Салата „Капрезе“, но поднесена във вид на парти хапки. Това е интересен начин да поднесете салата и изобщо зеленчуци. Всички са наясно с продуктите за тази салата – домати, моцарела, босилек и песто. В случая съм ползвала чери домати, а още по-симпатично ще стои с бейби моцарела, но за зла беда никъде не успях да намеря, та се наложи да си изрязвам от стандартните топки. Преди сервиране добавих песто и съвсем малко балсамова редукция.

парти-хапки-салата-капрезе

Третата идея за парти хапки е отново зеленчукова и ако щете, една по-необичайна Шопска салата :). Вижда се от какво са направени хапките – краставица, домат и сирене. Аз ползвах крем сиренето, което ми остана от хапките с репичка, но може да се ползва парченце сирене или пастет от сирене.

 парти-хапки-идеи-краставица-домат

Толкова по днешната тема и идеите за парти хапки. Не се колебайте да поднесете предястието по този начин, дори ако не е за грандиозно тържество, а за обикновено домашно събиране. Всъщност това са най-прекрасните събирания с най-любимите хора, така че си струва да отделим малко повече време, за да им поднесем нещо по-различно.

 парти-хапки-с-крем-сирене-и-репички

  Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

(Visited 27 568 times, 1 visits today)