Факт е, че това не е рецепта, а просто идея за светкавично бърз десерт. Да се приготвят бишкоти с крем нутела отнема повече време за писане, отколкото за приготвянето и изяждането. Може да решите сами да печете бишкоти, но тогава идеята за бърз десерт се изпарява, а всеки има дни, в които не му се прави нищо, та една такава идейка спасява положението! И в такъв един ден, в който не ми се захващаше нищо, поговорката за мързеливия, работата и „да те научи на акъл“ си дойде много на място! 🙂

Аз ползвах бишкоти, които купих от близкия сладкарски цех, като забърках крем, който у нас се харесва на всички. Разбира се, вие може да забъркате крем по ваш вкус – сладкарски крем, бита сметана, маскарпоне с боровинково (ягодово сладко) – всякакви варианти са възможни.

Продуктите:

  • 20 бр. бишкоти
  • 300 г. крем сирене
  • 100 г. течен шоколад (ползвах Нутела)
  • 100 мл. прясно мляко, подсладено на вкус
  • 2 с. л. Бейлис (или друг алкохол по желание)

За украса:

  • 50 г. шоколад
  • 30 мл. млечна сметана

Приготвянето на бишкоти с крем може да се опише в две-три изречения. С помощта на четка бишкотите се сиропират съвсем леко с прясно мляко и Бейлис.

бишкоти с крем нутела рецепта

Крем сиренето и течният шоколад се смесват в купа, кремът се прехвърля в пош и се разпределя върху половината бишкоти. Другата част служат за „капачета“. Ако ви остане крем, може да сложите втори слой.

Сметаната се загрява и се изсипва върху шоколада. Разбърква се добре докато шоколадът се разтопи напълно. Бишкотите се украсяват с пош с тънък накрайник или просто с лъжица.

Няколко коментара:

В случай, че бишкотите ще се консумират от деца, пропуснете алкохола. Добавете ванилов екстракт.

За сиропиране може да ползвате обикновен захарен сироп, дори сок от компот. Единственото, за което трябва да се внимава е да не подгизнат. В противен случай се разпадат.

Пропорциите крем сирене/нутела може да промените според вкуса си. Ако ползвате Филаделфия, например или друг вид крем сирене, което е леко солено, ще трябва да добавите малко захар. Други варианти за крем – заквасена сметана с нещо (малиново, ягодово, боровинково сладко), но в такъв случай ще трябва да се внимава със сиропирането, защото бишкотите са като гъби и ще дръпнат влага и от заквасената сметана. Дори само сгущенка от консерва може да се намаже.

Готовите бишкоти с крем могат да се поднесат веднага, но е по-добре да постоят поне 2-3 часа (на хладно), за да имат време да дръпнат от влагата на крема.

 

рецепти за бишкоти с крем

 

 Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

 

(Visited 15 231 times, 3 visits today)