В продължение на темата за симпатичните и НЕстрашни хелоуински ястия днешната ми идея е за едно бързо предястие с яйца и майонеза. Естествено е, че се консумира само от хора, които не се страхуват от мишоци. Всъщност тези мишлета са толкова симпатични, че би било коравосърдечно да ги яде човек. Сега докато пиша си мисля, че те могат да станат идеални за детски рожден ден. Някак си не си представям изискан коктейл, на който се поднасят ядливи мишки, но пък знае ли човек – партита всякакви.

Първоначалната ми идея дойде от ето тези черни шоколадови мишчци, но сед като прочетох съставките разбрах, че трябва да модифицирам. Въпреки това, дано линка е полезен за всички, които имат подръка съставките и могат да ги направят.

 шоколадови мишки

Белите мишлета са направени от почти същата смес, от която са направени и паяците – сирене, жълтъци, мъничко майонеза, чесън и подправки на вкус, а опашчиците и ушенцата са от парченце кренвирш. Вижда се, че са оваляни в настърган белтък. Искаше ми се да имах по-твърдо сирене, защото щяха да стоят натурално рошавички, но нямах. Сега тайничко ще ви призная, че са идеално мезе за водчица. Лично пробвах.

 Бързо лесно предястие яйца и майонеза

 

 Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

 

(Visited 4 898 times, 1 visits today)