Иска ми се да кажа, че идеята за тези симпатични мини сандвичи с нутела и малини е моя,но не е. На дъщеря ми е. Тя си ги измисли и с тях порепихме гостите й за рожденния ден. Доскоро си мислех, че времената на домашните рожденни дни са отминали, но след като детето надрасна възрастта за тържество в центровете за детски забавления, а не е достатъчно голяма за дискотека, домашното „парти“ се явавя като междинна спирка по дългия път на Порастването. 

Очевидно е, че дори не е необходимо да пиша рецепта, съставки, продукти и количества. Една голяма багета или две-три малки багети, буркан нутела и 300 гр. малини ще ви осигурят достатъчно количество мини сандвичи. Разбира се, бройката на сандвичите ще зависи от броя на гостите и какво още сте предвидили в менюто. Някои идеи може да вземете от тук, а и вашето въображение със сигурност работи.

У нас, естествено, имаше и куп солени неща за баланс на сладкото и тортата, но децата са си деца. Винаги предпочитат нещо сладичко. Тази идейка може да ви послужи и за бърза сутрешна или следобедна закуска. Аз не мога да проумея как е възможно да се яде хляб и шоколад и категорично отказвам да опитам, но децата си похапнаха мини сандвичи с нутела и малини, при това  – с удоволствие!

За да се омекоти вкуса на комбинацията хляб-шоколад, може всяка една филийка да се намаже с мъничко масло. Да, вярно, вдигат се калориите, но аз не съм срещала дете, което да се интересува от точната бройка калории в една филийка. Все пак – рожден ден е! Заслужават да се поглезят.  А малините компенсират сладкия вкус, така че няма нужда да се притеснявате.

мини-сандвичи-с-нутела-и-малини

 

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!
 

 

(Visited 1 668 times, 1 visits today)