Бързо, лесно и много засищащо. Особено ако му добавите една голяма салата. У нас паниран патладжан се нарича още „сиромашки пържоли“, защото прилъгва, че има вкус на мръвка, но си е най-обикновен зарзават.

Най-важното е, че не отнема почти никакво време, което има значение, за всички които са с ограничено време заради работа, домашни ангажименти и други някакви заетости.

Продуктите за паниран патладжан

2 патладжана
2 яйца
3-4 с. л. брашно
5-6 с. л. галета

Ако не знаете, то поне сте чували, че патладжаните имат една горчивина, която се премахва с накисване в подсолена вода. Така. Простичко е – обелва се патладжана, нарязва се на колелца с дебелина 0,5 см и се накисва в купа с вода, в която има 1 с. л. сол. Да стои един час. И два да стои – нека! Ако няма време – 45 минути – пак е добре.  Ако не сте прекомерно заети, може да го накиснете веднага след като си изядете обяда. Като си подремнете – изцедете и го подгответе за пържене. Това ще рече – последователно овалване в брашно-яйце-галета. Подредете в тавичка и бутнете в хладилника да чака времето за вечеря. Гарантирам ви, колкото и да се съмнявате, така подготвените заготовки, ще издържат съвсем спокойно докато решите да ги изпържите.

Единственото нещо, за което трябва да се внимава е температурата за пържене. Не загрявайте прекомерно. Нека да е по-кротко, за да не ядете пържени галета и суров патладжан. Моят котлон е с 9 степени и аз пържа на 6. Няма да ви занимавам повече. Отивам да ям!

как се прави паниран патладжан рецепта

      Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

(Visited 15 821 times, 1 visits today)