Пилешки крилца на фурна е идеалната бърза вечеря, обяд, мезе за бира, вино, топло предястие – с една дума, пилешките крилца могат да са всичко! С много малко изключения, целокупното човечество обича пилешки крилца, приготвени по всевъзможни начини – с глазура, без глазура, със сладко кисел сос, маринати, пръжнати по южняшки, изпържени и поднесени с някакъв сос – вариантите са безкрайно много.

Едно от малкото изключения на целокупното човечество, което не яде крилца е нашият татко, а аз и децата, като едни кулинарни диверсанти си ги хапваме в негово отсъствие, при това с удоволствие. За да сме наясно – пилешки крилца на фурна се ядат с ръце, при това после си облизваш пръстите и питаш за още! Моля, всички аргументи за здравословност, нездравословност, ГМО-та и всичко друго каквото ви дойде наум като аргумент против пилешките крилца изпращайте на пощата на администратора на този сайт, тоест уважаемият Г-н Русев, където ще срещнете разбиране и подкрепа. Аз ще съм твърде заета да си облизвам пръстите…

Тази рецепта за пилешки крилца на фурна е пределно простичка и я ползвам от години, защото е бърза и вкусна. Мамите, които трябва да напазаруват, прибирайки се от работа, междувременно да са измислили вечерята, че да я сготвят, че да я сервират, са съвсем наясно, че често простичките работи работят най-добре. Така де, къде ще търсиш в кварталния супер сос Уорчестър или горчица на прах! Взимаш това, което имаш в шкафа и действаш!

Продуктите за пилешки крилца на фурна:

  • 700-800 пилешки крилца
  • 1 ч. л. чубрица
  • 1 ч. л. червен пипер
  • сол и черен пипер
  • 100 мл. бира (ако няма – заменете с бяло вино)
  • 100 мл. вода
  • 30 г. масло

Приготвянето на пилешки крилца на фурна:

Влетявате вкъщи и директно към фурната – включвате да загрява на 200 градуса.

Хвърляте чантата и скачате в домашните дрехи – готин клин, или добрия стар пенюар 🙂 Ролките в косата и подпетените чехли не са задължителни!

Пилешките крилца се нарязват на части. Крайните части се отделят за бульон. Останалото се измива със студена вода, отцежда се добре, подправя се със сол, черен и червен пипер, чубрица, налива се бирата, водата, добавя се маслото.

Тавичката се завива с фолио и крилцата се пекат 25-30 минути на 200 градуса. Тавата се изважда, фолиото се маха и се допича за още 15-20 минути за да могат крилцата да се сдобият с апетитен загар.

Сервирайте веднага! Вече е крайно време да си налеете чаша вино! 🙂

 рецепта за пилешки крилца на фурна с бира

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

(Visited 36 771 times, 1 visits today)