Тия страховити паяци от яйца и маслини ги гледам от няколко дни, защото обещах на дъщеря ми да компенсирам по някакъв начин заетостта й на този ден и фактът, че няма да бъде заведена на тържество. Идеята за нещо хелоуинско за хапване е изцяло нейна. Мозъчето й е настроено към съвременните телевизионни програми, в които наближаващият Хелоуин си заема подобаващо място. Тъй като аз много-много не се връзвам на телевизионна пропаганда, реших, че като ще е хелоуинско поне да е нещо симпатично.

Хелоуин е необичаен за нас празник, но сред децата придобива популярност. Не харесвам плашещата му страна – разните гадости, кървища и зловещи костюми. Тази зловещост се пренася и в декорацията на сладкиши, а дори аз не бих опитала нещо, което изглежда така, сякаш го е готвил Ханибал Лектър. Като е празник, нека поне да е симпатичен.

паяци от яйца и маслини кръв лютеница хелоуин

И започвайки от днес, предстоят няколко хелоуински не-страшни рецепти. Идеята е оттук, а изпълнението мое си. Не знам дали трябва да пиша продуктите за страховити паяци от яйца и маслини – грабвате няколко яйца, сварявате ги и им правите черни тарантули от маслини. Ако искате повече драматичност – добавете кървави следи от лютеница или кална пътека от маслинова паста. Моите деца са достатъчно големи и вече хапват чесънче – жълтъците са смесени със съвсем малко сирене, една скилидка чесън и една лъжица майонеза. Накрая сядате и безстрашно ги изяждате.

 страховити паяци от яйца и маслини рецепти хелоуин

 

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

(Visited 2 736 times, 1 visits today)