Идеята за тази салата с авокадо и айсберг видях преди време в блога на Бианка. Обичам да гледам това, което тя показва, защото винаги е изключително изящно, поднесено невероятно артистично и с много, много вкус. Безкрайно много харесвам начина, по който са изпипани детайлите и честно казано, често си мисля, че никога няма да достигна тези висини на кулинарното изкуство. Често наминавам при нея просто за да си отморя очите с красота. Аз съм си нервак, а за да създадеш такива съвършенства се иска доста повече спокойствие, мисля.

Да се поднесе салата не е трудно. Трудното е да го направиш красиво. Всички знаем, че човек яде първо с очите си и там е тънката разлика между една обикновената салата и една Приказна салата. Цяло изкуство е да създадеш балансирана художествена композиция в една чиния, а за мен Бети е истински виртуоз в това.

И така, вземайки идеята и с мъничка добавка от самата мен – ето я моята интерпретация на тази салата.

Продуктите за салата с авокадо и айсберг са съвсем видими:

айсберг
авокадо
чери домати
синьо сирене
пъдпъдъчи яйца
сусам
лимонов сок и зехтин

Аранжирането е съвсем лесно, като аз не овкусих предварително, а предоставих възможност на всеки да си добавя олио, зехтин, лимон или оцет по собствено желание. Заради вечното бързане най-трудната част за мен беше да обеля тия дребосъци – пъдпъдъчите яйца. Добре, че имам щерка, винаги готова да помага и доста по-спокойна от щуравата си майка.

Що се отнася до сусама – неведнъж съм казвала, че запичам ядките и семената в сух тиган, защото става много бързо, а вкусът и ароматите им се променят в пъти, което от своя страна допълва и обогатява вкусът на салатата.

Пропуснах лукът като съставка от оригиналната рецепта, просто защото не го обичам в комбинация с айсберг, но ако вие го харесвате – спокойно си го добавете.

салата авокадо айсберг чери домати

 

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

Вижте още:

Видове топчета от сирене

Гуакамоле

Руло от тиквички и крема сирене

Кьопоолу по селски

Патладжан с домати и моцарела

Пъстра зимна салата

Салата Домати под шуба

Салата Коб

Салата Мимоза

Салата от миди

Салата от чорбаджийски чушки

Салата Пролетен морков от крема сирене

Салата с авокадо и скариди

Салата с гриловани праскови

Салата с киноа и риба тон

Салата с печен патладжан и тиквички

Салата с печени чушки

Салата с риба тон и авокадо

Солени тарталети с яйце и сирене

Хусарска салата

Яйца Мимоза с пастет от сирене

Яйчен пастет

(Visited 3 372 times, 1 visits today)