Свежото бутер тесто се намира в почти всички вериги супермаркети. С него се работи бързо, изключително лесно и ако се спазват елементарните правила за работа, резултатите винаги ще са добри и най-вече – вкусни.

За улеснение събрах 5 идеи с бутер тесто за бързи десерти, които често присъстват на масата ни. Ако се чувствате достатъчно уверени, може да приготвите сами бутер тесто, но начинаещите кулинари спокойно могат да се възползват от готовите варианти в магазина. Вярно, че аромата на истинско масло  го няма, но всеки сам ще решава дали да направи компромис с това.

В случай че работите със свежо бутер тесто, дръжте в хладилника докато фурната е загрята на необходимата температура. Оформете тестото и печете веднага. Ако сте пропуснали да загреете фурната, приберете баничките, охлювчетата, волованите или каквото друго сте избрали да печете в хладилника докато фурната ви достигне необходимата температура.

Ако сте си купили замразено бутер тесто, то задължително се оставя в хладилник до пълното му размразяване. Повечето пакети имат по два листа тесто и ако няма да ползвате цялото, размразете само толкова, колкото ви е необходимо. Отново – оформяйте непосредствено преди печене.

 

5 идеи с бутер тесто за бързи десерти

Торта Наполеон

торта-наполеон-домашен-яйчен-крем

Торта Наполеон е едно от най-популярните приложения и въпреки, че оригиналната рецепта е малко по-различна, бутер тестото е добър заместител. Лесна е за изпълнение и, разбира се много вкусна.

 Охлювчета от бутер тесто

сълзици-от-бутер-тесто

Тези охлювчета от бутер тесто могат да се правят от деца. Оформянето им отнема 5-6 минути и са идеални както за закуска, като компания на вашата чаша кафе, а аз често ги приготвям като „нещо за гризкане“ на плажа или когато пътуваме.

 Кошнички от бутер тесто с крем

кошнички-от-бутер-тесто-с-крем

Много приятен и лесен за изпълнение десерт. Оформят се за нищожно време и могат да се напълнят с всякакъв крем по ваш вкус, да се добавят плодове, шоколад и каквото още се сетите. Рецептата е елементарна и всеки ще се справи блестящо.

 Воловани от бутер тесто

Кошнички-воловани-от-бутер-тесто-с-крем-ванилия

Волованите дават простор на въображението. Може да се напълнят със сладък или солен пълнеж, но и в двата случая са чудесни. Предимството е, че можете да ги изпечете предварително и впоследствие да решите дали ще ги поднесете като десерт или като предястие.

Каноли от бутер тесто

каноли-бутер-тесто-крем

Една чудесна идея, която изисква малко повече време, но пък си заслужава. Хрупкави, пълни с крем, този варант на каноли, измислен от Бети продължава да впечатлява гостите ми и е един от най-бързите десерти, които може да поднесете.

Дано тези 5 идеи с бутер тесто ви помогнат, особено когато се чудите какъв десерт да приготвите без много усилия.

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

 

(Visited 32 674 times, 1 visits today)