Как да си направим лесна декорация на торта? В тази темичка ще се опитам да събера някои идеи, които да отговорят на въпроса. В нея ще слагам интересни материали, които биха могли да са от помощ, ако някога ви се наложи. Самата аз не съм особено сръчна, не мога да рисувам, а и не обичам фонданови покрития. Това за фондана съм го казвала и друг път. Предпочитам всичко в тортите, които правя да може да бъде изядено.

Ще добавям шаблони, когато открия нещо интересно. Шаблончето за пеперудите вече съм го споделяла, но ще го поставя и тук, за да е всичко на едно място. Спокойно може да ми изпращате картинки, които сте открили, за да споделяме опита си.

Що се отнася до техниката – вариант е да се изрисуват с шоколад или кралска глазура (позната и като белтъчна глазура, роял айсинг). Мога да се комбинират черен и млечен, бял и черен шоколад или както си искате. Затова казвам, че темата ще се допълва периодично.

За темперирането на шоколада – разтопете 2/3 от количеството на водна баня, а след като извадите шоколада, добавете останалата част. Тя ще се разтопи, а същевременно ще охлади вече разтопения шоколад.

филигран шоколад

За белтъчнатаглазура съм обяснявала тук.

Heart-chain

 

chocolate-decos

 butterflies

шоколадова-декорация-торти

 

 

 

 

(Visited 13 221 times, 1 visits today)