Маслени бисквити с карамелено кокосов крем – изключително вкусни, да не кажа, че водят до пристрастяване. За тях напълно важи правилото – „Без една мога, с една не мога!“. Представете си само ароматите – масло, карамел, ванилия, кокос… просто една безкрайна вкусност!

Тези маслени бисквити с карамелено кокосов крем се появиха в резултат на моментно вдъхновение. Започнах да правя нещо друго, но замесвайки тестото нещата се промениха в движение. Не само, че промених първоначалната си идея, но си зададох въпроса – това тесто как ли ще стои в шоколадов вариант? Защо пък да не може да са шоколадови бисквити?

Пишейки това се сещам как допреди няколко години ужасно много мразех да правя всякакви дребосъчести неща. Самата мисъл ми беше неприятна, но явно с годините човек се променя и към днешна дата с удоволствие се захващам с всякакви бисквитки.

Заиграх се с тестото и надупчих бисквитите с една сламка, но вие може да пропуснете дупките, или да направите по-големи дупки, като на линцерите, може да ги изрежете в каквато си искате форма – така че има пространство за фантазия и творчество.

рецепта за маслени бисквити с карамелено кокосов крем

Особеното в тази рецепта е, че тестото е само с жълтъци, като при Алфахорес, което го прави много нежно.

Продуктите за маслени бисквити с карамелено кокосов крем:

  • 200 г. меко масло
  • 150 г. пудра захар
  • 2 жълтъка
  • 260 г. брашно (за шоколадови бисквити 220 г. брашно + 50 г. какао)
  • щипка сол
  • 1 с. л. ванилов екстракт

За крем:

  • 100 г. крем сирене (маскарпоне)
  • 100 г. дулсе де лече (изварено кондензирано мляко)
  • 50 г. кокосови стърготини + още 50 г. за овалване на бисквитите

Приготвянето на маслени бисквити с карамелено кокосов крем:

рецепта маслени бисквити с карамелен крем

Маслото и пудрата захар се разбиват на пухкав крем. Добавят се жълтъците и ваниловия екстракт. Добавят се брашното и солта (евентуално брашното смесено с какаото и солта, пепоръчитилно е да се пресеят предварително в купа.) Тестото е много маслено, много меко, затова не иска много месене. Чевръстичко и бързичко, колкото да се събере. Разделя се на две части, завива се в найлоново фолио и се прибира в хладилник поне за 1 час. Работете с едната част от тестото, а другата дръжте в хладилника. Тестото се оптуска бързо на стайна температура. Тестото за тези бисквити може да се приготви от предния ден, може дори да го замразите.

маслени бисквити

На леко набрашнен плот се разточва кора с дебелина около 3 мм. и се оформят бисквити с диаметър около 3-4 см. подреждат се в тава върху хартия за печене. В тестото няма набухвател и бисквитите не се надуват, така че не е нужно да се оставя голямо разстояние помежду им. По ваша преценка, приберете подготвените за печене бисквити в хладилника за 15 минути преди да ги сложите във фурната.

шоколадови бисквити с карамелено кокосов крем рецепта

Печенето: В предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути. В момента в който видите, че крайченцата се зачервяват, веднага вадете от фурната.

Бисквтите се слепват с карамелено кокосовия крем след като са напълно изстинали. Овалват се в кокосови стърготини. Съхраняват се на хладно в плътно затворена кутия.

уникални маслени бисквити рецепта

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

Вижте още:

(Visited 5 100 times, 1 visits today)