Сметанов крем Кардинал е един от най-бързите и лесни десерти, които може да направите светкавично, без усилие и с малко продукти. Този крем е основен елемент от друг сладкиш, който правя и предстои да ви покажа и заслужава да бъде вписан в графата „любими десерти без печене и варене“.

Времето за приготвяне на крем Кардинал е около 10 минути. Почти толкова, колкото като да си направите пастички с бишкоти.

Голямото предимство на този сметанов крем е, че може да приготвите и сервирате в рамките на деня, тоест не се налага да изчаквате една нощ за да стегне или пък да изстине и т.н. Пригответе го преди да тръгнете на работа, приберете в хладилника и поднесете вечерта. Ако чакате гости може да приготвите и на предния ден, така че да си помогнете с подготовката за вечерята.

Количеството на продуктите не е голямо, но вие винаги може да увеличите, ако искате по-големи или повече на брой порции. Ако искате да украсите крема преди да сервирате, може да шприцовате бита сметана или да поръсите с шоколадови стърготин. Може и с какао на прах, ако предпочитате леко горчива нотка.

Обръщам внимание, че сметаната трябва да е студена преди да я разбиете. Може да отмерите количеството и да го сложите в камерата на хладилника за 10-ина минути.

Продуктите за сметанов крем Кардинал – 6 порции:

300 мл. млечна сметана 35%

80 г. захар с фини кристали

10 г. ванилова захар

30 мл. Бейлис

60 мл. студено еспресо

5 г. желатин

сметанов крем Кардинал

Приготвянето на сметанов крем Кардинал:

Залейте желатина със студеното еспресо и изчакайте докато набъбне. Загрейте на водна баня, докато желатина се разтопи напълно.

В купа разбийте сметаната и захарта до твърди връхчета.

Добавете кафето, в което е разтворен желатина и с помощта на шпатула внимателно разбъркайте.

Добавете Бейлиса и разбъркайте.

Разпределете в чашки или купички и приберете в хладилника докато кремът стегне.

сметанов крем Кардинал рецепта

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

Вижте още:

(Visited 8 186 times, 2 visits today)