Не се стряскайте от заглавието. Емил ми е съученик, драг приятел и няма момини гърди. Обаче има много весели, естествено руси къдри и хулиганска усмивка. Абе, представете си, един пораснал (всъщност не чак толкова пораснал) Емил от Льонеберя.

Тия момини гърди ги ядохме в „Мистър Пица“ в София, но ги поръчахме, за да видим, какво аджеба ще ни поднесат. От „Мистър Пица“ копирам външния вид на ястието и основните съставки по спомен, като е сигурно, че ще притуря и от себе си. Голям смях падна с т’ва заглавие в менюто, но ние сме си такива – обичаме да се смеем на всичко. Наскоро Емо ми ги припомни тия гърди и аз обещах, че ще му приготвя подобрен вариант, защото никак не бяхме впечатлени от поднесеното, освен от външния вид, който запазвам, че и вие да се посмеете. Представете си това нещо да ви гледа от чинията и да трябва да го ядете. Както ми каза Емо: „Като те гледах да ги режеш, чак ме болеше“. Ееее, аз виновна ли съм, че в заведението ме карат да се държа като хирург???

Длъжна съм да кажа, че всичко останало, което опитахме от менюто беше много вкусно. Ако някой има път натам – непременно да опита панираните сирена с боровинково сладко, както и едни пилешки неща със сусам и пълнеж от песто и сирене… Вкуснотия!
Съставките на моя вариант за палачинки с пълнеж за 2 порции:
1 бр. пилешко филе
100 гр. гъби
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 кисели краставички
50 гр. кашкавал
1 с.л. горчица
сос бешамел
палачинки
2-3 с. л. олио
магданоз
сол и пипер на вкус

Приготвянето е абсолютно елементарно.

Запържвам лука, чесъна, гъбите и месото (нарязано на кубчета), докато изври цялата течност, която се образува в тигана. Овкусявам със сол и пипер и оставям малко да отдъхне и да изстине. Като се охлади смесих всичко с бешамела, настъргания кашкавал, горчицата, краставичките и магданоза. Това което се получи са пилешки късчета с разни работи и малко сос, който да ги обедини.

Не се увличайте с количеството на соса, той все пак е само за спойка.

За незнаещите как се прави Бешамел, вече обяснявах тук:
Напълних в  палачинка (е тук вече размерът вече ИМА значение), събрах крайчетата на палачинката и обърнах.

На мен ми отне повече време да го напиша, отколкото да го приготвя. Още повече, че ако имате палачинки, останали от съботно-неделната закуска или пък замразени във фризера, цялото готвене ще отнеме 30-40 минути.
Светлите палачинки изпържих на средна температура, което ще рече, че при моят 9-степенен котлон ги правих на 6-та степен.
Предлагам ви и вариант с обикновени палачинки, на тия момини гърди, които са попрепечени на бургаския плаж.

Задължително поднасяйте на хора с чувство за хумор!

 

Палачинки Момини гърди

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

 

(Visited 2 059 times, 1 visits today)