Ако ви се хапва прясна рибка, току що уловена в морето (реката, язовира), зачетете правилата по-долу, че да не стават грешки! Особено, ако въпросната рибка е улов на милия съпруг!
Ето ги Десетте Основни Правила (имат силата почти на Божи Заповеди :))))

1. Никога не изчислявайте разхода за бензин в килограми риба, която бихте могли (и то евентуално) да купите от магазин!

2. Учтиво се съгласявайте, че рибата е едно коварно животно, което, противно на всякаква логика, никога не е там, където благоверният ви половин е тръгнал да я лови!

3. Избирателно оглушавайте всеки път, когато започнат безконечните рибарски разговори и разкази за сполуки или несполуки. Тези истории са като „казармените” – никога не свършват.

4. Гледайте с чувство за хумор, когато ярко червеният ви лак за нокти се окаже сред рибарските такъми. Опитайте се да разберете ключовото му значение за успешния улов и не мрънкайте. Просто си купете ново шишенце лак!

5. Червеите в хладилника ви са напуснали кутията незнайно как… Или вие безразсъдно сте ги освободили и те са плъпнали навсякъде, или децата са си поиграли без да усетите какво точно се случва.

6. Не недоволствайте, когато намерите кукички върху килима. Досега трябва да сте се научили да си гледате в краката и никой не е виновен, че не внимавате (Рибарят пък най-малко).

7. Обадете се по телефона да проверите как върви денят на рибаря. Ефекта от такова обаждане е двоен – първо, показвате заинтересованост и второ, подразбирате дали не е необходимо да сварите един боб за вечеря.

8. Винаги се съгласявайте, че е „можело и повече”. Разберете, че колкото и риба да е хванал Рибарят, тя никога не е в достатъчно количество спрямо уменията му.

9. Бъдете последователни и не лишавайте Рибаря от удоволствието да почисти и изпържи (изпече, задуши) рибата. Хапвайте с удоволствие и не забравяйте да кажете поне четири пъти колко е вкусна!

10. Винаги зареждайте хладилника с бира, която да е достатъчно изстудена към момента на консумация на приготвената от Рибаря риба!

пържен-сафрид

Наздраве и не забравяйтегответе с усмивка за кеф и удоволствие!

 

(Visited 1 333 times, 3 visits today)