От много време не бях правила панирано сирене. Припомниха ми го тук. Досега не ми беше хрумвало да добавя орехи в галетата, но пък ми прозвуча като страхотна идея. Аз съвсем мъничко си я донагласих и прескочих оцета като съставка.
Веднага да ви кажа, че стана невероятна вкуснотия! При запържването орехите стават уникално вкусни, подправките ароматизират самото сирене и в резултат имаме страхотна комбинация от вкусове и аромати. Това ще стане и страхотно предястие и без проблем може да се сервира и студено. Няма да се разливам повече в суперлативи. Опитайте и няма да съжалявате.
Продуктите за панирано сирене за 4 порции:
300 гр. сирене
2-3 с. л. брашно
2 яйца
3-4 с. л. галета
2-3 с. л. смлени орехи
По 1 ч. л. черен пипер, босилек и риган (или други подправки по вкус)
4-5 с. л. олио или зехтин за запържване

Сиренето трябва да е твърдо и добре да се подсуши. Ако го държите в саламура, извадете го от предната вечер. Всичко останало е съвсем лесно. Технологията на паниране е добре позната: брашно-яйце-галета. Към галетата добавете смлените орехи и подправките. Не се престаравайте да мелите орехите фино, нека се усеща вкуса им.

Оваляйте в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата. Тази процедура може да я направите още на обяд и да приберете парчетата сирене в хладилника да почакат до вечерта.

Запържването е по 30-40 секунди от всяка страна и това е всичко.

панирано сирене с орехи канапе тиквички

Аз сервирах върху канапе от тиквичка и домат, които сотирах набързо. Все пак сиренето е пръв приятел с домата и втори братовчед на тиквичката. Отгоре капнах мъничко зехтинче само за блясък и фотогеничност.

  Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!
(Visited 2 664 times, 1 visits today)