За пореден път ходих-бродих из милата родина и завръщайки се в моята кухничка, съм заредена с кулинарни идеи оттук-оттам. Някои са простички, точно като тази супа от манатарки с бекон, други са малко по-фантазЕ.

Винаги, когато съм на непознато място, смятам че е добра идея да попиташ хората къде обичат да се хранят. Нали знаете, когато сте туристи, оглеждате къде се хранят местните хора. Сега през зимата е по-трудно да се оглеждаш, че всички са се скрили вътре, но с добро разузнаване и добри съветници със сигурност ще попаднеш на правилното място.

Точно на такова правилно място опитах тази супа от манатарки и бекон, която толкова ми хареса, че не мога да не я споделя!

Вкусът на гъбите и бекона се съчетава невероятно добре и мога да пожелая на всеки купичка от тази топла супа в студен зимен ден. Сгрява душата и стомаха и светът започва да изглежда по-добър.

Продуктите за супа от манатарки с бекон:

  • 300-400 г. манатарки (замразени или пресни, ако са в сезон)
  • 150 г. бекон
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • корен от целина, колкото кибритена кутийка, нарязан на кубчета
  • 1 картоф
  • 1,5 л. вода
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвянето:

Запържих бекона, нарязан на лентички в 3-4 с. л. олио и го извадих в чинийка. В същата мазнина запържих лука, целината и моркова, нарязани на ситно и накрая добавих гъбите и картофа, нарязан на кубчета. Моите гъби са замразени и вече са претърпели топлинна обработка, така че ги оставих да се запържат, колкото да се смесят вкусовете. Добавих водата и оставих да къкри за около 40 минути, като 10-ина минути преди да е готова супата, върнах резенчетата бекон в тенджерата.

Ако гъбите са сушени, накиснете в топла вода, предварително за 30-ина минути, а бульонът от гъбите добавете в супата. Ако са пресни, нарежете на ивички и запържете заедно с лука, моркова и целината в мазнината, в която е запържен бекона. Добавете картофа и водата и варете до готовност.

вкусна-супа-от-манатарки-с-бекон

 Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

Вижте още:

(Visited 3 202 times, 1 visits today)