Почивни дни и блажено разпускане… Който може, спи до по-късничко. Или поне не бърза да става. И докато си полежи човек, да прехвърли телевизиите и да установи, че няма нищо за гледане… то станало 11 часа!

За англо-говорящите думата brunch не е новост, но сравнително от скоро се появи в менютата на заведенията. Спомням си как навремето се чудех как едно нещо може да е хем закуска, хем обяд. Е, вече знам. Практичен народ са американците (за които се твърди, че са измислили брънча) като просто са слели breakfast и lunch и така реализирали икономии на време, средства и мръсни чинии :). Дали са го измислили те или англичаните, всъщност е без значение. Важното е, че вече можем да се храним по никое време, но пък ще сме модерни. Брънча може да включва всичко от пушена сьомга, сирена, наденички, плодове, яйца до мъфини, кроасани, щрудели, че и вино може да се пийне.

Аз ви предлагам един много бърз и лесен за приготвяне брънч – филийки с дупка и яйце, или да си го кажа на чист български закуско-обяд. Цял ден се чудих за името на филма, в който ги видях, но една мила дама ми припомни, че е „Лунатици“. Сега вече нещата се издигат на едно съвсем ново холивудско равнище!

Това, което ви трябва за филийки с дупка е хляб (ако е позабравен и поизсъхнал – още по-добре!) и яйца. Загрейте олиото все едно, че ще пържите филийки. Направете дупка в средата на хляба и сложете филийката в тигана. В дупката чукнете яйцето. Посолете и сложете подправки по желание. След 1 минута обърнете цялата филийка да се запържи и от другата страна, а ако обичате жълтъците рохки не обръщайте, а пържете още минутка.

Това е! Имате чудесен Брънч!

 Филийки с дупка и яйце
Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!
(Visited 5 482 times, 1 visits today)