Уникални са тия чеснови пилешки пържоли. Можете да ги поднасяте на гости без да ви мигне окото! Отнемат 15-20 минути, а са невъобразимо вкусни. Присетих се за тях първо заради някаква промоция в близката верига магазини и второ заради дочут разговор в автобуса на път за работа.

Градският транспорт се оказва една голяма школа, както и бюро „Справки“ по всевъзможни въпроси. Отивайки сутрин на работа научавам от бабите къде и какви намаления има в хранителните вериги, от майките – проблемите в детските градини, училищните занимални и какво ли още не. Наскоро от едни симпатични младежи, на които предстои абитуриентски бал, научих как може да се закупи оригинален костюм на Армани само за 300 лири от Чорлу.

Позачудих се дали Армани знае какъв страхотен бизнес има в Чорлу, ама той да му мисли! Цветни и екзотични пътници – колкото искаш.

Но да се върна на пържолките.  Ако сте уцелили пилешки гърди на промоция – добре. Ако ли не – потърпете до следващата. Вариантите за мариноване на месо са толкова много, всичко е въпрос на фантазия и комбиниране на аромати.

Всеки си има любима марината, един предпочита горчица, друг соев сос, трети мед, някои комбинират и трите – всичко е възможно!

Продуктите за чеснови пилешки пържоли:

500 гр. пилешки гърди

Марината

  • 1/2 каф. чаша зехтин
  • 1/2 каф. чаша бяло вино
  • сок от половин лимон
  • 3-4 скилидки чесън (ако са големи сложете само 3)
  • щипка сух розмарин
  • сол и пипер на вкус

Приготвянето на чеснови пилешки пържоли се описва само с две изречения:

Нарязаните на тънко пилешки пържолки се накисват в маринатата за 2-3 часа. После ги мятате на скарата. Да казвам, че скарата трябва да е добре загрята, ми се струва напълно излишно. Ако в някоя част месцето е останало по-дебеличко, два-три прореза ще свършат работа.

Изпичат се много бързо – по около три минути от всяка страна. Така или иначе киселината на виното и лимона са свършили вече част от работата и за вас е останало да се поопушите на скарата за 10-ина минути.

 Чеснови пилешки пържоли на скара

 

 Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

 

(Visited 3 405 times, 1 visits today)